Борислав Новаковић о избору Милоша Вучевића за новог мандатара

Bora o Milošu Vučeviću

Потпредседник Народног покрета Србије и некадашњи градоначелник Новог Сада, Борислав Новаковић рекао је за портал Нова.рс поводом именовања за мандатара за састав нове Владе Републике Србије Милоша Вучевића да „Србија има разлога за стрепњу“.

Као неко ко потиче из истог места као и нови мандатар Милош Вучевић, и који је једно време био градоначелник овог града, Новаковић је можда и више од многих упућен у досадашњи политички рад новоизабраног мандатара.

„Ако Србију буде доживљавао као Нови Сад, али само у увећаном издању, не пише нам се добро, јер је Нови Сад оставио у рукама организованог криминала и прљавог капитала“, изјавио је потпредседник Народног покрета Србије.

„У сваком погледу Вучевић је човек континуитета. Идеја очито није да се нешто мења, него да све остане по старом уз минималне и нужне кадровске рокаде“, рекао је Новаковић.

Он наводи да ће Вучевићев избор доминантно обележити и значити три ствари.

Као прво, Новаковић напомиње да ће „кључни човек у занатском делу политике бити и даље Синиша Мали као власник републичког буђелара и дистрибутер новца. Дакле, Вучевићу ће припасти светла политичког маркетинга, а у тами српске политике Синиша Мали и браћа Вучић повлачиће и даље све кључне потезе. Њима ће ићи кеш, а Вучевићу улога српског Санадера“, каже Новаковић.

„Друго, као што је Нови Сад, под Вучевићевом управом, унаказила грађевинска и урбанистичка мафија, његов мандат као марионете прљавог капитала значиће додатни, штетан и неконтролисан прилив капитала сумњивог порекла. Укратко: он нема свест о општем добру, него само страст за лични и страначки интерес“, упозорава некадашњи градоначелник Новог Сада, додајући да је „СНС прогутао државу“.

„Држава није заштитник општег интереса, него егзекутор страначких марифетлука. Тај изопачени процес страначке свеприсутности, који је при крају, Вучевић ће покушати да учини коначним“, закључио је Борислав Новаковић, упозоравајући још једном да је „Вучевићев избор за мандатара злослутна вест, јер неће оспорити или прекинути ниједан негативан тренд досадашњег модела управљања Србијом, а метастазираће све његове мањкавости и недостатке“.