Алексић: Вучић ће пре дати део Србије него потпуно слободне изборе

У овом тренутку најважнија је излазност на изборе 2. јуна, јер је моћ у рукама грађана Србије, рекао је данас за телевизију Нова председник Народног покрета Србије (НПС) и народни посланик Мирослав Алексић. 

,,Свима је јасно да у Србији не постоје идеални услови за одржавање слободних избора, јер аутократе са одликама диктатора као што је Александар Вучић пре ће дати део територије своје земље него слободне изборе. Дао је Газиместан и Генералштаб, даће и Авалу ако треба. То не значи да треба да одустанемо”, додао је он.

Он истиче да је проблем што власт разбија јединство опозиције, покушава да је растури и 10 година ради на буђењу апатије код грађана Србије да ће све бити исто и да ништа у Србији не може да се промени и подсећа да је на децембарским изборима опозиција направила одличан резултат, као и да изборни услови сада не могу бити гори него што су тада били.

,,Не сумњам у своје колеге из опозиције који бојкотују изборе и у исправност њихових циљева. Жао ми је што нисмо сви заједно. Чини ми се да су донели погрешну одлуку. Не осуђујем их, али мислим да би било боље и лакше да смо сви заједно. СНС није победио у Београду у децембру, већ су изгубили кључне општине. Тада смо имали прилику да заједно направимо блок и мотивишемо грађане да се створи победнички дух и много малих победа које ће довести до промене републичке власти и председника”, казао је он.

Алексић каже и да је формирана радна група која је контролисала примену Закона о јединственом бирачком списку који предвиђа да лица која су мењала пребивалиште у последњих 11 месеци не могу да гласају на месту новог пребивалишта и додаје да је утврђено да је изборни инжењеринг који живимо последња два изборна процеса настао 2020. године када је опозиција бојкотовала и сада се плаћа цена тог бојкота.

,,Идеалан сценарио за власт је да се опозиција између себе оптужује ко ће бити крив и за шта. Некоректно је да слушамо било ког амбасадора у Србији. Ја слушам само грађане Србије, али разговараћу и са свим амбасадорима и са Аном Брнабић. Знам како људи живе, јер сам сваки дан са њима. Сваки човек у Србији који се бави политиком мора да се бави интересима грађана ма где они живели”, додао је он.

Алексић се захвалио Милошу Јовановићу чија странка не излази на београдске изборе јер заједно учествују у локалним кампањама.

,,За мене можете да мислите да сам овца за шишање јер излазим на изборе, али је некоректно према члановима ваше странке који излазе и људима који вас подржавају. Не смемо да чинимо режиму. Ово није борба опозиционих странака већ свих нас који желимо бољи живот”, истакао је он.

Алексић наглашава да већа излазност повећава шансе за победу и да грађани то треба да схвате и додаје да 800.000 је људи у Србији на граници сиромаштва и једва састављају крај с крајем.

,,Сада је најважнија излазност да би могли да угрозимо режим у овим неравноправним изборима који се догађају у две трећине Србије. Избори ће бити 2. јуна и не може се оспорити њихов легитимитет. Позивам грађане да изађу и гласају за другачији живот у Србији”, поручио је он.