Алексић у Сремској Митровици: Почетак њиховог краја је кренуо, моћ је у рукама грађана

Избори 2. јуна су прилика да грађани Србије искористе моћ која је у њиховим рукама и да сви заједно остваримо што боље резултате у локалним срединама, рекао је у Сремској Митровици председник Народног покрета Србије (НПС) и народни посланик Мирослав Алексић.

,,Кренуо је почетак њиховог краја у сваком смислу. Сада нам требају мале победе које ће сутра постати велике. Да бисмо на локалном нивоу могли да се боримо против оних који су узурпирали све ресурсе, власт и медије, морамо да имамо јаку организацију”, казао је он.

Алексић истиче да Србијом влада ауторитарни режим који је ближи диктаторском, као и да се никада у историји и у свету није догодило да је неки диктатор дозволио слободне изборе и додаје да то ни овде не можемо очекивати, већ ћемо увек имати делимично слободне изборе.

,,Углавном су сви досадашњи избори били проблематични јер немамо државу и такви ће бити и у наредном периоду. Највећа снага снага данашње власти је апатија и демотивација опозиционог бирачког тела. Једино што не могу да победе крађом и осталим средствима је велика излазност. Мислим да ће у великим градовима бити и велика борба, али и у мањим местима јер је енергија јака”, додао је Алексић.

Он каже да се Александар Вучић представља у кампањи као да је кандидат за сваку општину и град у Србији и додаје да све што се догађа на међународној политичкој сцени, као и усвајање Резолуције о Сребреници, порука је Вучићу, а не Србији.

,,Вучић је на власт дошао тако што је глумио европејца, говорио да ће се обрачунати са криминалом и корупцијом, као и да ће се борити за помирење у региону. Сада је вратио и свог политичког оца Шешеља на листу и кренуо да нас враћа уназад, због чега држава трпи последице и срамоти се. Он је човек који ће пре да да део територије него потпуно слободне изборе”, закључио је Алексић.