Алексић у Вршцу: Пред нама је борба за слободу и живот обичног човека, не смемо да поклекнемо

У овом тренутку живимо једну јако лошу епизоду, јер је група људи приватизовала државу и узурпирала власт како грађани својом вољом не би могли да бирају и зато је време да оду, рекао је данас у Вршцу председник Народног покрета Србије (НПС) и народни посланик Мирослав Алексић.

,,Неколико изборних циклуса уназад уцењују људе, купују гласове, краду на изборима и медијски затварају истину. То све показује да нема слободних избора на којима би људи сопственом вољом могли да бирају оне које желе. Иако изборни услови нису равноправни не значи да треба да одустанемо и да чекамо да буду идеални. Морамо да се боримо и да имамо веру и снагу у победу”, казао је Алексић.

Према његовим речима, један човек у Србији је кандидат за све функције и зато се мора променити изборни систем да грађани могу да бирају именом и презименом свог одборника, градоначелника или народног посланика и да они буду прави представници грађана, како би  Србија могла у будућности да оствари напредак.

,,Лидерима политичких странака мора да се одузме моћ. Власт је за 12 година показала шта може и уме и време је да оду. Иза себе ће оставити прљаве градове, разорено здравство, економску пустош, уништену пољопривреду, правосуђе које је потпуно у служби режима, а не заштите грађана и утврђивања одговорности. Данас криминалци блиски власти имају већа права од грађана. Корупција разара Србију на сваком кораку”, додао је он.

Алексић истиче да је неопходно да људи устану и да схвате да је моћ у њиховим рукама, а не у рукама оних који данас узурпирају државу и додаје да Србију воде људи којима је интерес на првом месту.

,,Све се распада и где год да одете је хаос, али они у кампањи о томе не говоре, већ о великим националним темама. Ово је време када се подносе рачуни и када треба да кажу шта су урадили, али они то не раде, управо да им грађани не би дали лошу оцену. Ово је борба за живот обичног човека и сваког грађанина без обзира у ком делу Србије живи. Најмање што један свестан човек треба да уради је да изађе на изборе и гласа по својој савести и убеђењу”, истакао је он.

Када је у питању насиље у школама, он истиче да је у Србији систем вредности потпуно поремећен, јер се у образовном систему не ради на васпитавању и едукацији и додаје да у озбиљним државама постоје службе и стратегије како би се спречило вршњачко, али и сваки други вид насиља.

,,У Србији се то није десило ни после незапамћених трагедија које су се догодиле прошле године. Шта горе треба да се деси у једној земљи да се власт опамети и стави прст на чело? Нико није био спреман да преузме одговорност. Уместо тога они се обрачунавају са нама који смо заједно са грађанима протестовали и између осталог тражили да РЕМ ради свој посао, да се одузму националне фреквенције телевизијама које кроз ријалити програме ментално трују грађане и нашу децу”, рекао је он.

Говорећи о неистинама које се о њему и његовој породици пласирају у медијима, Алексић каже да не могу да га зауставе са лажним причама и додаје да је изношење лажи мантра ове власти којом желе да дискредитују политичке противнике и да не знају границе.

,,Сматра се да је њима све дозвољено и да немају никакву одговорност, али ако поменете некога од чланова породице људи из врха власти то је одмах удар на породицу, као да ми други немамо породицу. И поред свега, изабрали смо овај пут и не смемо да поклекнемо колико год било тешко и непријтно, али слобода се плаћа. Могу да затварају медије, али нам слободу не могу узети”, додао је Алексић.