Алексић и Станковић у Нишу: Живимо аномалију система који разара Србију пуних 12 година, доста је

Формирали смо највећу опозициону коалицију у Нишу како би наш град постао центар иновација као што је то био пре 30 година, рекао је у Нишу потпредседник Народног покрета Србије (НПС), народни посланик и кандидат за градоначелника Ниша испред коалиције ,,Бирамо Ниш” Ђорђе Станковић.

Он подсећа да су и 1996. године промене кренуле баш из Ниша, из јужне престонице Србије и позива грађане да 2. јуна изађу на изборе, изаберу Ниш и покрену нове промене које ће се проширити на целу Србију.

Дајемо све од себе да помажемо грађанима и да срушимо ову власт која ништа добро није донела. Драгана Сотировски је рекла да ће се одселити из Ниша, ако ја постанем градоначелник. Нека иде што даље, јер овде више није потребна и никада није ни била. Када је СНС у питању не зна се ко је њихов кандидат и неће се знати до последњег момента јер ће их извлачити из шешира”, рекао је он.

Станковић је представио програм и свој тим из коалиције “Бирамо Ниш”, који ће, како каже, решавати ствари кроз визију града коју имају и додао да је сваки претходни градоначелник уништавао започете пројекте и правио своје и тако у круг.

Председник Народног покрета Србије (НПС) и народни посланик Мирослав Алексић наглашава да слободарски дух који имају Нишлије не може да заустави никаква манипулација или притисак да промене крену са југа и додаје да, ако би се кладио који ће први град у Србији да падне, рекао би да је то Ниш.

,,Дошао је моменат да се корак по корак обрачунемо са системом који је катастрофалан и да пробудимо нову наду и енергију у Србији. Људи за које имате прилику да гласате у Нишу не крију се већ стоје јасно својим именом и презименом и воле свој град”, казао је он.

Алексић истиче да је у целој Србији градоначелник један човек који није кандидат ни за једно место и додаје да живимо аномалију система који разара Србију пуних 12 година, као и да је потребно да се промени изборни систем и да се зна за кога се гласа.

,,Друга ствар је централизација. Србија је дубоко централизована земља, јер не само да један човек доноси све одлуке у земљи, већ је све сконцентрисано у републичкој власти. Власт није бенефиција већ преузимање одговорности. Чека нас велики посао да све оно што се таложило 12 година раскрчимо и у образовању, здравству, пољопривреди, спорту, култури, привреди, у медијима”, додао је он.  

Према његовим речима, представници садашње власти никада нису победили слободном вољом грађана него узурпацијом њихове воље, против чега се стално мора борити, јер је у Србији много више људи који ову власт не подржавају и не желе.

,,Ако се ми будемо питали у будућности свако ће морати да добије по заслузи и по закону, јер нико није приватизовао Србију, она је земља свих нас. Нико нема право да продаје наш бакар, злато, литијум, реке, шуме и ваздух. Стране компаније овде долазе само због профита, а не зато што воле Србију. Нема развоја пољопривреде, економије и животног стандарда без раста домаће привреде. Храна ће у будућности бити најјаче оружје”, рекао је он.