Алексић у Трстенику: Већина грађана против режима, избори показали да је победив

У Србији је две трећине грађана против садашњег режима, али су се предали и упали у стање апатије, али обећавам да ћемо изаћи из тог вртлога и сви заједно бити правац и путоказ наше државе, рекао је председник Народног покрета Србије (НПС) и народни посланик Мирослав Алексић у Трстенику где је основан општински одбор те странке.

,,Време пред нама је најважније за резултат на следећим изборима. Наш циљ је да у свакој општини у Србији у наредне две године имамо, не само развијену општинску организацију већ и месне одборе на сваком бирачком месту”, казао је он и додао да је НПС постао највећа опозициона странка од када је формиран.

Према његовим речима, избори који су одржани као и догађаји од децембра 2023. године па до сад показују да овај режим не може да се победи без људи који су спремни да се боре за сваки глас, а опозиција је доведена у фазу да јури сопствени реп и такмичи се међусобно у једном истом кругу бирача, што Вучићу савршено одговара, али и некима у опозицији .

,,Опозиција се разјединила у најгорем могућем тренутку. Ништа није опозицију уназадило више, а помогло Вучићу, него бојкот 2020. године. То је широм отворило врата лопову да уђе у кућу и да краде колико хоће. Све што се дешавало са фантомским листама и бирачима, кривотворењем бирачког списка, последица је тог бојкота. Зашто је дошло до раскола међу опозицијом показаће време, а до тога није дошло случајно”, рекао је Алексић.

Он истиче да су напредњаци на изборима у Београду освојили 40.000 гласова мање него на децембарским, као и да ће Вучић пре дати део територије Србије него слободне изборе, као и да је опозиција освојила више гласова у Нишу, на Врачару, на Старом граду, док је у Новом Саду и многим градовима направљен озбиљан резултат.

,,Никада овакав издајник није владао Србијом, која као држава не постоји, већ је постала само територија која је све мања, а сваки пут када се позива на патриотизам, качи српске заставе и буса се у груди, нешто продаје испод стола, Косово је завршио. Предао је доле све што је могао”, нагласио је он и додао да Додик није свестан да га чека судбина Косова ако Вучић остане на власти још неко време, јер се свакоме кога он пригрли не пише добро.

Када су у питању природна богатства Србије, он каже да ће бити велика борба и да ће Рио Тинто да обележи наредне године и додаје да су подршка Запада и Американаца сада присутне јер је спреман Вучић да им да све.

,,Кад год је Србија губила радикали су цветали. Подршку великих сила имамо јер председник свима даје шта им треба и шта траже као да је у продавници. Кинезима даје бакар и злато, Французима аеродром и метро, Арапима пољопривредну земљу, Русима и Американцима све што им треба. То је тужна је слика данашње Србије коју грађани не виде”, закључио је он.