Алексић позвао Вучића да призна пораз у Нишу и одржи своју реч

Позивам Александра Вучића да призна пораз у Нишу и честита победницима из опозиције, ако имало држи до своје речи, рекао је данас за телевизију Н1 председник Народног покрета Србије (НПС) и народни посланик Мирослав Алексић. 

Он каже да се опозиција у Нишу бори свим правним средствима и да ће бити уз њих да их подржи у свему што одлуче, али да треба сачекати јер не постоји јасан одговор власти и додаје да то што Александар Вучић кривотвори резултате избора и на Врачару, и у Нишу и на Новом Београду показује да нису у стању да признају пораз и да су клептомани.

,,Избори су показали да је и под оваквим условима и у оваквим нерегуларностима у Нишу опозиција победила ову власт, али да бисте успели да победите овакав режим морате имати снажне и добро организоване страначке организације и особе од интегритета. То се догодило у Нишу и победили су. У Србији постоје људи од интегритета. Кључно је да се они укључе у политику у својим срединама”, додао је он.

Алексић наглашава да су избори одржани 2. јуна били нерегуларни као и сви претходни, али и да је власт освојила 40.000 гласова мање него у децембру 2023. године, када су имали 412.000 гласова заједно са СПС и осталим странкама окупљеним око њих, у односу на изборе одржане у недељу на којима су освојили око 370.000 гласова.

,,Наш противник је искључиво власт и бавићемо се само режимом. Неопходно је променеити тактику која не даје резултате. Опозиција је упала у вртлог ријалити-естрадне политике где годинама уназад јуримо сопствени реп без суштинских и коренитих ствари које би нас довеле у ситуацију да победимо режим. Опозиција не ради снажно и јако на себи, а суштина је да треба да јача, што се сада и показало”, оценио је он.

Према његовим речима, НПС је у овом моменту у 102 општине и града парламентарна странка која ће у будућности радити на јачању организације и борби са колегама са којима ће сарађивати око свих великих тема и изборних услова.

,,Тачка спајања опозиције биће борба за изборне услове и неке нове изборе. Сви ми имамо задатак да нормализујемо стање у друштву се и да се изборимо против мафијашког и криминалног режима Александра Вучића. Наша борба није узалудна. Иако никада нећмо имати фер и поштене услове, морамо наћи начин да их победимо под таквим условима”, истакао је он.

На питање о изласку на изборе јер је у то опозицију убедио амерички амбасадор Хил, Алексић каже да су у питању будалаштине и додаје да на њега нико нема утицај и да нико не може да га купи, уплаши или уцени, већ се о свему договара искључиво са колегама из своје странке.

,,Да би се направио договор потребно је разговарати са људима пре него што се иступи у јавност и додаје да је Саво Манојловић, који је искрени борац против режима, донео исхитрену одлуку да изађе пред народ, а опозицији треба више разговора и компромиса, а мање публицитета и жеље за лидерством, као и систем и другачија политичка организација”, казао је он и додао да сада свако мора да ради свој посао и да се бори за неке нове изборе, као и да кључна ствар за опозицију сада мора бити отрежњење.