У Врњачкој Бањи опозиционе странке и активисти потписали споразум о изласку на изборе

Vrnjačka Banja

У Врњачкој Бањи оформљена је коалиција Народног покрета Србије (НПС) и Новог лица Србије (Бранко Пршић) коју ће на локалним изборима 2. јуна подржати и покрет Крени-промени (Јован Смоловић) и Покрет за децентрализацију и права мањина.

Коалиција ће на предстојећим локалним изборима наступити на листи под називом „И ЈА САМ ВРЊАЧКА БАЊА – БИРАМ БОРБУ – Радосав Пејовић“, а носилац листе ће бити васпитач из НПС у Врњачкој Бањи Радосав Пејовић.

„Полазећи од основих начела према којима демократски избори представљају један од најважнијих облика остваривања суверености грађана, са потребом да изборни институти и процедуре буду правно уређени и доследно примењивани и циљем да се изврши унапређење примене изборног права и настојећи да се унапреди квалитет локалних демократских процедура“, наводи се у коалиционом споразуму.

Пејовић који је носилац листе истиче да листу кандидата за одборнике чине људи чији је активизам препознат у локалној заједници, а својим угледом и искуством ће допринети победи на локалним изборима који ће се одржати другог јуна.

„Залагаћемо се првенствено да искоренимо корупцију из локалних институција која разједа локалну заједницу и демократске принципе годинама уназад. Наши приоритети су транспарентност у раду и давање предности стручним и компетентним људима у односу на партијско запошљавање” , навео је Пејовић.

Пејовић је нагласио да ће хитно решавање проблема водоснабдевања и недостатка паркинг простора бити међу приоритетима. Такође, истакао је важност увођења реда у урбанизму и заустављања прекомерне урбанизације централног дела Бање.

„Наша пажња биће усмерена на планску урбанизацију ширег центра, као и растерећење језгра Врњачке Бање”, додао је Пејовић.

Овај споразум представља заједнички корак ка јачању демократских вредности на локалном нивоу и осигурању интегритета локалних избора као кључног елемента легитимности локалне власти.
Кроз ову сарадњу, тежи се ка стварању транспарентног и одговорног окружења у којем ће грађани имати прилику да активно учествују у процесима одлучивања који се тичу њихових живота и заједнице у којој живе.

Пејовић је упутио позив свим грађанима Врњачке Бање да се укључе у овај заједнички подухват и да подрже листу “И ЈА САМ ВРЊАЧКА БАЊА – БИРАМ БОРБУ – Радосав Пејовић” на предстојећим локалним изборима.