Алексић у Новом Бечеју: Грађани Србије уцењени да гласају за оне које не желе на власти

Србију су окупирали мафијаши и криминалци који се понашају као да су наследили државу и као да могу да раде шта хоће без одговорности, а нису свесни да ће доћи моменат када ће институције почети да ради свој посао и када ће правосуђе да суди по заслугама, части и моралу, рекао је у Новом Бечеју председник Народног покрета Србије (НПС) и народни посланик Мирослав Алексић.

,,Данас је у Србији све поремећено. Више немамо локалне самоуправе. Устав и закони ове земље кажу да локална самоуправа треба сама да управља у интересу својих грађана и да независно доноси одлуке. За то служе одборници, општинско веће, али и председник општине. Ипак, они данас искључиво извршавају налоге из својих партијских централа, врло често против интереса сопствених општина“, додао је он.

Он истиче да је Србија постала партијска држава у којој један човек доноси одлуке о свим градовима и општинама и он је кандидат на све функције у овој земљи, а грађани служе да буду притиснути и уцењени да гласају за оне које не желе.

,,Узурпирали су власт и заробили медије са националном фреквенцијом. Скоро милион људи у јавном сектору има задатак да скупи капиларне гласове под претњом и уценом. На власти су незналице и неспособни. Када се угаси пољопривреда, угасиће се и село и остати пустош. Уместо да улажемо у своју земљу, ми је дајемо странцима. У Бору Кинези струју плаћају 50 посто јефтиније. То је скандал“, казао је он.

Алексић наглашава да сви заједно водимо борбу за слободну Србију, нормално друштво и систем вредности и да је народ, као неустрашиви борац један од симбола борбе за демократију у Србији да кроз много малих победа дођемо до једне велике, како би се једном за свагда обрачунали са људима који уништавају Србију.

У склопу кампање Алексић је поред Новог Бечеја, посетио и Зрењанин, Житиште и Кикинду и разговарао са грађанима о предстојећим изборима и њиховим свакодневним проблемима са којима се суочавају.

,,Да се власт у Кикинди плаши пораза говори чињеница да су направили лажну листу са човеком који се зове исто као ја. Та листа је под бројем пет. Тај човек је овде изабран да грађане Кикинде доведе у заблуду и буде једна од фантомских листа Српске напредне странке. Не наседајте на то и гласајте за праву опозицију“, истакао је он.

Како оцењује, уместо да градови и општинске управе буду сервис грађана, заправо, грађани су ти који су њима све време служили и додаје да су локални избори изузетно важни за сваку средину у Србији.

,,Немојте да дозволите да све ово што сте гледали претходних 12 година, наставите да гледате, а видели сте само бахаћење владајуће странке и корупцију. 2. јуна имате прилику да изаберете власт која ће вас водити наредне четири године и да пошаљете у историју оне који све то време извршавају партијске налоге својих шефова. Искористите своје право, јер моћ је у вашим рукама и гласајте за људе који су спремни да направе сервис од општине и да раде за интересе грађана, градова, општина, Србије и Војводине“, закључио је он.