Станковић након претњи: Не претите и не нападајте ми породицу, изађите на дуел и победите аргументимa

Након што сам јутрос од стране више различитих извора посаветован да изместим породицу из Ниша, што је још један доказ да се СНС не зауставља на измишљеним причама, желим да им поручим да је Ниш мој град и да моја породица и ја не идемо никуда, рекао је данас потпредседник Народног покрета Србије (НПС), народни посланик и кандидат за градоначелника Ниша испред коалиције ,,Бирамо Ниш” Ђорђе Станковић.

Он цитира речи које су му упућене: ,,Следи ти паковање, прича о твом брату, мајци и теби. И боље ти је да те нема, а да твоју жену и децу пошаљеш ван града” и додаје да нису у питању чаршијске приче, већ инфомације од људи којима верује.

,,Ја не идем никуда, моја породица остаје са мном и да нећу изместити породицу јер ово је мој град. Такође, јавно им поручујем да не нападају моју породицу, јер ни ја не нападам њихове. Ако желите да победите политиком, изађите на дуел, па да се тако суочимо и причамо аргументима”, додао је он.

Станковић истиче да је одабрао да се бори чиста образа и да је његова породица већ годинама под притиском, али да има њихову подршку да оно што је започео истера до краја и поручује да неће подлећи притисцима и да не дозвољава да се прети и отима слобода Нишлијама.

,,Без обзира на њихову реакцију ја нећу одустати. Бирам Ниш и када победимо и променимо ову власт, нећу дозволити да икад ико више прети породицом и нападима на њихову децу, јер желим да живим у нормалном граду и нормалној земљи.

Он наглашава да су неколико година уназад његова породица и он под константним притиском и претњама, као и да му је 13. фебруара 2023. године обијена и опљачкана породична кућа, а намештај уништен и додаје да је полиција била на лицу места, а увиђај је трајао 10 сати.

,,Знају да је у питању кућа народног посланика, али епилог те истраге никада нисмо добили. Црни блиндирани аутомобили дежурају ноћу испред куће што је забележено и камерама 18. августа прошле године. У истом месецу су ме комшије обавестиле да постоје неки папири коју су горели, а који се налазе испод мог возила. Позвао сам полицију и направили су записник, али никада о томе нисам обавестио медије. У питању су били папири црни од жара и када сам их уочио нису били запаљени”, казао је он.

Станковић каже да медијска хајка не стаје на свим локалним и националним медијима од фебруара ове године, када је поставио питање зашто је Алаександар Вучић носилац свих листи и од када је у Стразбуру рекао да у Нишу побеђује опозиција ако Александар Вучић не буде носилац листе и не злоупотребљава свој статус.

,,У марту месецу сам у медија центру открио информације о корупцији која се дешава у делу градске управе где су јавне набавке, јер су се увећавале цене за дечији прибор и цене ограда које се налазе на свим острвима у граду. Након тога је изашао чланак о мојој породици и пословима моје мајке у Информеру и правили су емисије на ту тему”, рекао је он.

Како истиче, о свему овоме никада није причао и није се жалио, јер то није његов манир и додаје да не подржава калимеро политику и на тај начин није стварао свој политички кредибилитет, а то не чини ни данас.