Алексић: Тражили смо полицијску заштиту за Станковића, надлежни озбиљно да схвате монструозне претње

Председник Народног покрета Србије (НПС) и народни посланик Мирослав Алексић најоштрије је осудио претње упућене потпредседнику НПС, народном посланику и кандидату за градоначелника Ниша испред коалиције ,,Бирамо Ниш” Ђорђу Станковићу и његовој породици и позвао надлежне да озбиљно схвате ове монструозне претње јер пред законом сви треба да буду једнаки.

,,Данас смо и званично тражили полицијску заштиту за Станковића и његову породицу. У понедељак ћемо знати одлуку, а надам се да ће тужилаштво схватити да су у питању озбиљне претње и да се овим срамним и опасним чином прелазе границе политичке борбе. Полиција мора озбиљно да схвати овај случај како не бисмо добили трагичан епилог, а сведоци смо да је Србија била поприште истих у не тако далекој прошлости”, нагласио је он.

Алексић истиче и да су се појединим у нишким медијима појавиле плаћене рекламе које таргетирају Станковића, што је још један доказ да су у питању организовани напади на њега и његову породицу, као и да ће свако ко се дрзне да пусти глас против оваквог режима бити таргетиран и предмет линча.

,,Ово није први пут да се у Србији дешавају овакве ствари. Подсетићу да је убиству Оливера Ивановића претходила брутална медијска кампања на телевизијама попут Пинка. Овакав ниво негативне кампање, изазивања страха и напади на политичке неистомишљенике показују да власт не преза ни од чега и да живимо у тоталитарној држави у којој не постоје политичка одговорност, етика и правда”, казао је он.

Он каже да ово није први пут да је Станковић на удару локалних и националних медија и да је све почело у фебруару ове године, када је поставио питање зашто је Александар Вучић носилац свих листи, као и од када је у Стразбуру рекао да у Нишу побеђује опозиција ако Александар Вучић не буде носилац листе и не злоупотребљава свој статус.

,,Њима је све дозвољено и немају никакву одговорност, али ако поменете некога од чланова породице људи из врха власти то је одмах удар на породицу. Апелујем на полицију да почне да ради свој посао и озбиљно схвати ову ситуацију јер ми нећемо стати због претњи већ ћемо увек говорити истину, свиђало се то некоме или не”, додао је Алексић.