Алексић и Станковић у Нишу: Борба креће са југа за слободу окупиране Србије

Од 2. јуна Ниш ће постати сервис грађана и сваког човека који овде живи, градска управа ће служити Нишлијама и то ћемо проширити на целу Србију, јер промене крећу са југа, рекао је данас у Нишу председник Народног покрета Србије (НПС) и народни посланик Мирослав Алексић.

,,Велика је борба пред нама. Нема велике промене без малих. Морамо да нижемо мале победе да би се све притоке улиле у једну велику реку слободе Србије, која је окупирана и која је себи дозволила да служи властима и владајућој елити огрезлој у корупцији и криминалу, која је погазила све институције и ставила их у функцију своје одбране, као и Устав и законе и која се руга сваком човеку у Србији”, казао је он.

Алексић наглашава да ништа није нормално и да је ово моменат када грађани Србије треба да устану и да кажу да је доста, јер власт мора да служи народу, а не обрнуто и додаје да  би држава могла да буде онаква каква треба, да се спроведу програми, направи другачији систем вредности, уваже најспособнији и најпаметнији људе у овој земљи, потребна је подршка грађана Србије.

,,Грађани треба да буду свесни да је моћ у њиховим рукама, рукама слободних грађана. Када ослободимо Ниш, онда ћемо ослободити и Србију и урадити важне ствари. Једна од њих биће промена политичког система, да се у граду у коме се бира градоначелник изабере  именом и презименом, а не да се крију иза председника државе. Где су они који су до сада водили Ниш? Склоњени су јер су направили катастрофалну штету и људи су увидели  њихову неспособност и незнање”, додао је он.

Према његовим речима, друга ствар која се мора урадити је децентрализација, јер, како истиче, нема развоја Србије ако се не развије сваки њен део.

,,Ако Ниш не буде озбиљан административно-пословни центар, нема развоја. Мора да се одузме део моћи и Београду. Морају да се питају и Ниш, Нови Сад и други градови, попут Крагујевца, Врања или Суботице. Све може да буде другачије и у здравству, образовању, пољопривреди, екологији, правосуђу. Сигуран сам да ће 2. јуна Ниш победити и да ћемо баш одавде покренути промене”, поручио је Алексић.

Потпредседник Народног покрета Србије (НПС), народни посланик и кандидат за градоначелника Ниша испред коалиције ,,Бирамо Ниш” Ђорђе Станковић, истиче да Нишлије морају да покажу одговорност и да њихов град треба да им буде инспирација у данима који следе.  

,,Године 1996. када је опозиција победила Милошевића, промене су кренуле са југа. Тада сам видео колико је лепо када се раде исправне ствари, када може да се помогне људима и када се мења град. Од те па до 2000. године и надаље почеле су да се дешавају промене. Нажалост, у једном тренутку су заустављене, али ми морамо поново да покренемо тај тренутак баш одавде из Ниша јер знамо да ће ови неустрашиви људи одавде изаћи 2. јуна да се боре и победићемо у овом граду”, закључио је Станковић.