СНС у Иригу малтретира запослене због Вучићевог митинга

Повереништво Народног покрета Србије у Иригу позива надлежне да реагују и што пре заштите грађане ове општине који су изложени малтретирању и претњама од стране чланова Српске напредне странке.

Вршилац дужности директора ЈП ,,Комуналац” у Иригу, Драгана Кијачки, по налогу председника општине Тихомира Стојаковића претила је радницима тог предузећа да ће добити отказ ако не буду ишли на митинг Александра Вучића и СНС, који ће бити одржан у недељу, 19. маја у Новом Саду.

Прво су претње упућене од њених запослених Јована Јоцића и Александра Миловановића пошто су радници одбили на иду на митинг, затим и директно од ње, а о  свему што су претрпели сведоче радници ЈП “Комуналац” Вића Јовановић и Никола Јовановић, којима је ово већ други пут у последњих седам дана да се суочавају с претњама, насиљем, увредама и дискриминацијом на расној основи из СНС.

Од када је НПС предао листу за кандидатуру на локалним изборима за СО Ириг, почеле су претње и увреде грађанима, а први на удару су били, управо радници поменутог предузећа јер су дали потпис подршке за кандидатуру листе НПС – За нашу најлепшу општину! – За Малу Ремету! За Јазак! За Врдник! За Ривицу! За Ириг! За Нерадин! За Гргетег! За Шатринце! За Добродол! За Kрушедол село! За Kрушедол Прњавор! За Велику Ремету!  

Неколико дана након тога и људима који су желели да буду контролори, упућене су претње  отказом и укидањем различитих врста давања из буџета. НПС ће увек бити ту да се бори за сваког човека, без разлике, јер основна људска права не смеју да се крше, а насиље се мора зауставити.