Александар Миловановић: Инсистираћемо на правилу нулте толеранције за корупцију

Члан председништва Народног покрета Србије Александар Миловановић изјавио је данас да тај покрет неће спроводити селективну правду, већ да ће инсистирати на правилу нулте толеранције за корупцију.

Миловановић је напоменуо да српско друштво прожимају криминал и корупција, као и да је неопходно потпуно ресетовање система кроз нове антикорупцијске законе и успостављање владавине права.

„Сви актери деценијске пљачке коју спроводи актуелни режим мораће да одговарају пред законом након промене власти и демократских промена”, казао је Миловановић.

Он је истакао да ће се Народни покрет Србије предано борити за ефикасно правосуђе и систем који не заташкава афере и злоупотребе институција.

„Један од приоритета нам је деполитизација тужилаштва и зато ћемо основати посебно јавно тужилаштво за борбу против корупције које ће се неселективно борити против појаве која разара наше друштво”, навео је Миловановић.

Он је додао да је потребно да тужилаштво има праву моћ, а не само формалну, и да ће зато бити основана тужилачкоправосудна полиција по узору на европске земље које успешно сузбијају корупцију.

„Народни покрет Србије се обавезује да неће поновити грешке из прошлости када је спровођена селективна правда, већ ће се изборити да у Србији владају закон и правда”, рекао је Миловановић.