Ивана Роквић: Власт никад ближа паду, воде негативну кампању из страха

Све што власт ради у кампањи, ради из страха јер никад нису били ближи паду рекла је потпредседница Народног покрета Србије (НПС) Ивана Роквић за телевизију Нова С.

Роквић је казала да не очекује покретање питања кривичне одговорности поводом функционерске кампање, као и да поруке председника деле друштво, уместо да га уједињују.

„Да ми живимо у нормалној држави и да је овде нормалан систем, имали бисмо председника свих грађана, а не човека који покушава да злоупотреби свако своје гостовање за страначку кампању.

Он је чак завршио своје последње гостовање са слоганом листе Српске напредне странке”, изјавила је Роквић.

Она је предочила да је удружена опозиција апсолутно спремна за изборе и да ће имати бар два контролора на сваком месту у Србији.

„Није ни било тешко наћи контролоре, људима је доста свега овога, сви желе да се укључе како се спречиле изборне махинације”, истакла је Роквић.

Кампања опозиције почела је из Ниша, а како је објаснила Роквић, они ће наставити да што више места у Србији јер је свако место подједнако важно.

„Грађани на терену су одушевљени кад нас виде јер немају где другде, они желе да чују решења која ми имамо на актуелне проблеме”, изјавила је Роквић.

Она је оценила да је на порасту број младих који желе да изађу на изборе и који не виде будућност у Србији са актуелном влашћу која је води у пропаст.

„Мислим да треба још више да радимо на томе да се обраћамо младима и у оквиру коалиције Србија против насиља и Народног покрета Србије имамо програм како да побољшамо положај младима”, закључила је Роквић.