Александар Ивановић: Вучић и Марко Ђурић таргетирали Оливера пред његово убиство

Александар Вучић и Марко Ђурић су непосредно пред убиство Оливера Ивановића њега таргетирали као издајника и нацртали му мету на леђима, рекао је данас члан председништва Народног покрета Србије и братанац Оливера Ивановића, Александар Ивановић.

„Колико год да се борите, свесни сте да живите у друштву у којем вам неко убије члана породице само зато што је јасно и гласно износио своје ставове; да живите у држави која нема жељу да се то убиство разоткрије, где је потпуно нормално да се питате да ли ће у наредним данима да се поново деси неки Оливер Ивановић, да ли је ово средина где треба формирати породицу и одгајати децу”, изјавио је Ивановић.

Он је истакао да је темперамент Оливера да никад не одустаје породичан, те да његова породица никад неће одустати док се не открију налогодавци његовог убиства.

„Једини процес, какав – такав, се води само у Приштини и то против извршиоца, већ против групе људи која је на овај или онај начин помогла извршење убиства”, напоменуо је Ивановић.

У Београду нема никаквог поступка, додао је Ивановић, сем што је у последњим годинама тај случај под велом тајности, односно третирају се информације као строго поверљиве.

„Чини ми се да тај случај међународна заједница користи као штап дисциплине за политичаре са ових простора у преговорима Београда и Приштине”, казао је Ивановић.

Он је предочио да је Оливер убијен у урбаном делу Косовске Митровице, али да не постоји снимак низа сигурносних камера, док је са друге страну у случају Бањске било безброј снимака, па и из дронова.

„Када постоји интерес у међународној заједници да се нешто реши у 48 сати, они изврше такав притисак. Овде очигледно још нема воље и спремности да се тај случај реши”, додао је Ивановић.

Када у институцијама државе буду били неки одговорни људи, рекао је Ивановић, верујем да ћемо добити одговор на питање ко су налогодавци тог убиства.

„Али ћемо од наредне власти морати да добијемо и одговор на једно битније питање – зашто су њихови претходници ћутали све ове године? Ако имате сазнања о извршењу неког кривичног дела, а то не пријављујете, онда сте и ви на неки начин извршиоци”, напоменуо је Ивановић.