Александар Ивановић: Нећемо дозволити СНС-у да формира власт у Београду крађом опозиционих гласова

Нећемо дозволити да Српска напредна странка (СНС) формира власт у Београду на основу проневерених опозиционих гласова листе “Ми глас из народа”, изјавио је данас народни посланик и члан председништва Народног покрета Србије Александар Ивановић за телевизију Нова.

„Буде ли им пало на памет да на тај начин узурпирају вољу и власт у Београду, имаће жесток отпор”, упозорио је Ивановић.

Листа „Ми глас из народа” је добро испланиран пројекат СНС, оценио је Ивановић, намењен да контролише око 10 одсто опозиционих гласова које СНС није у стању да привуче.

„Опозиција је у Београду у децембру победила на изборима, да је господин Несторовић истинити опозициони политички актер — град Београд би већ имао власт која није под контролом СНС”, указао је Ивановић.

Како је подсетио, СНС није победио у Београду уз све изборне махинације и крађу јер су опозициони гласачи дали гласове листама СПН, НАДА и „Ми глас из народа” верујући да ће се супротставити власти.

„Ми 15. фебруара обележавамо 189 година Сретењског устава којим је извршена подела власти на извршну, судску и законодавну, то су стандарди демократије и дан данас”, навео је Ивановић.

Он је додао да је Србија нажалост 189 година од тог тренутка бачена на колена, да је постала приватна држава у којој закони не важе за повлашћену групу људи.

„Не би било потребе за било каквом резолуцијом, ставом Европе или комисије са стране кад бисмо ми овде имали независне институције”, рекао је Ивановић.

Он је прокоментарисао режимске наводе да су чланови опозиције квислинзи јер подржавају резолуција Европског парламента о изборима, подсетивши да се све институције државе Србије и сви њени закони усклађују са нормама ЕУ.

„Дакле власт комуницира с њима на дневном нивоу и није држава у том смислу никакав квислинг. Ми смо просто држава и грађани који су одлучили да је то стандард друштва и функционисања државе коме тежимо”, казао је Ивановић.

Он је подвукао да резолуција није никаква брука за опозицију, већ је део њене борбе да се приватизована држава врати њеним грађанима.

„Ако желите да се бавите политиком — кандидујте се својом политиком — а немојте грађане Србије да уцењујете и приморавате, немојте да организујете логистичке центре у Арени, немојте да вршите миграције становништва, него изађите пред те грађане са својом политиком. А онда ако добијете подршку, то одговорно спроводите”, закључио је Ивановић.