Изабрани председници општинског одбора Земун и градског одбора Лесковац Народног покрета Србије

На оснивачким скупштинама Општинског одбора (ОО) Земун и Градског одбора (ГО) Лесковац Народног покрета Србије (НПС) изабрани су за председнике инжењер саобраћаја Александар Милијановић и професор физике Драган Стошић.

Председник НПС Мирослав Алексић је у Земуну пожелео пуно успеха у раду ОО Земун и истакао да, иако неће бити лак, ниједан посао није немогућ ако је циљ вредан.

„Наш обрачун са режимом је само први корак ка нормалној земљи, уређеном друштву у којем ће сви имати једнаке шансе, у којем ће владати институције, у којем ће се одговарати за непочинства, које неће терати своје људи из земље, које неће распродавати своја природа богатства, које ће се борити за сваког грађанина где год он живи и које неће продавати територију Косова и Метохије, али и било код другог дела Србије“, рекао је Алексић.

Он је напоменуо да су друштвене мреже странке и медији корисни, али да они служе пре свега да припреме терен за страначку „војску“ коју је неопходно оформити.

„Све што режим има, мање је него што ми имамо, а то је већина грађана Србије који не подржавају ову власт“, навео је Алексић.

Он је истакао да је резолуција Европског парламента врло важна за Србију јер је по први пут Европа стала јасно на страну демократије и грађана Србије, а не режима Александра Вучића.

„Сигуран сам да ће се све више људи придруживати овој борби јер немамо више времена за чекање. Данас морамо да радимо и више него што смо радили раније. Тежак је то посао, али ми немамо избора. Да се предамо овима? Никада!“, нагласио је Алексић.

Новоизабрани председник ОО Земун Александар Милијановић најавио је да ће се залагати за децентрализацију Града Београда и враћање надлежности београдским општинама, као и инфраструктурним питањима и спречавањем дивље градње.

„Бавићемо се заштитом животне средине, а посебно да Велико ратно острво вратимо у изворни облик како га је природа дала“, изјавио је Милијановић.

Он је подсетио да је школство велики проблем, посебно у Батајници, као и да је један о приоритета укључивање младих у рад НПС.

„Свесни смо да власт нећемо тек добити, морамо је освојити и зато од данас крећемо са радом“, подвукао је Милијановић.

Повереник НПС за Београд Урош Тешмановић је честитао свим изабраним члановима одбора и казао да ће ОО Земун остати забележен у историји као први општински одбор НПС у Београду.

„Аца Милијановић је у претходном периоду радио заиста један велики посао и показао се као лидер. Када смо прикупљали потписе за оснивање НПС у августу, општински одбор Земун је један од првих који је пронашао просторије и био је свакодневно на улицама земунске општине“, навео је Тешмановић.

Потпредседник НПС Милош Павловић је рекао да Милијановића познаје дуго као преданог, вредног и пожртвованог борца, као и да не сумња да ће учествовати у формирању локалне власти.

„У Земуну је и настало зло против којег се боримо већ 35 година, ради се о групи људи који нас држе у једном ријалитију где се они богате, а Србија постаје све сиромашнија и грађани све несрећнији. То мора да се промени“, закључио је Павловић.

Потпредседница НПС Ана Јаковљевић изјавила је да НПС мора да постане што озбиљнија странка која ће, чим СНС падне са власти, морати да врши санацију девастираног државног система.

„У претходном периоду сам упознала у НПС много стручних и ентузијастичних људи који су спремни да се боре за бољу будућност. Наш задатак је да још оваквих људи привучемо и да заједно тимски радимо, па кад дође тренутак, не да преузмемо власт, већ да преузмемо вршење јавних функција – то радимо у најбољем интересу грађана Србије“, подвукла је Јаковљевић.

Новоизабрани председник ГО Лесковац Драган Стошић изјавио је да је велика част, али и одговорност бити први председник те ГО.

„Хвала свим члановима који су издвојили време да би гласали и обећавамо вам да ћемо бити веома активна опозиција“, изјавио је председник ГО Лесковац Драган Стошић.

Он је најавио рад на терену „као да су већ следећег месеца избори“.

Потпредседник НПС и народни посланик Ђорђе Станковић је у Лесковцу казао да је оснивање одбора добар знак за надолазеће локалне изборе.

„Ми не планирамо да скрштених руку чекамо следеће изборе, већ да их изазивамо на сваком месту и да покажемо људима зашто смо вредни да будемо њихови представници“, напоменуо је Станковић.

Председник извршног одбора НПС и народни посланик Ненад Милојичић честитао је изабраним одборницима у граду Лесковцу и предложио да сви објаве своје контакте јавно како би грађани увек, као својим представницима, могли да им се јаве.

„Претходни избори су показали да је НПС најјача опозициона организација у Србији са и и ми ћемо тежити да се то настави у будућим временима“, изјавио је Милојичић.