Ивана Роквић: Грађани Србије живе тешко, али су спремни за промене

Током кампање на теретну смо чули од грађана Србије колико тешко живе и са каквим притисцима се сусрећу, али нас је изненадио њихов ентузијазам за промене, рекла је потпредседница Народног покрета Србије и кандидат на листи „Србија против насиља” Ивана Роквић на трибини организације „Мрежа за демократски дијалог”.

„У Србији је данас тећина становништва у ризику од сиромаштва, попут жене која ми се пожалила да има пољопривредну пензију од 13.000 динара. Људи са таквим животним условима су схватили да су потребне промене”, изјавила је Роквић.

Како је објаснила, најтеже је допрети до гласача Александра Вучића јер су медији затворени за опозицију и једино преостаје непосредна комуникација на терену.

„Мислим да смо тај задатак обавили, прешли смо целу Србију од Грачанице до Суботице и разговарали са грађанима.

Многи од њих су под претњом да ће им бити одузета социјална помоћ”, казала је Роквић.

Она је напоменула да медији у Србији свакодневно крше сва правила етике, загађују јавни простор и промовишу искључиво председника који никад нема неистомишљеника испред себе.

„Он се свађа са неким кога замишља испред себе, он се расправља, он се туче, а испред себе углавном има новинаре са намештеним питањима који му омогућавају да води политички монолог”, објаснила је Роквић.

Док су медији препуњени лажима, рекла је Роквић, грађани знају да су им празни новчаници.
„Имамо празне потрошачке корпе, али пуне аеродроме са картама у једном правцу. Никога више не може Вучић да убеди да живи добро, па и грађани који су у добром финансијском стању знају да не живе добро јер неко покушава 24 часа дневно да их направи идиотом”, изјавила је Роквић.

Она је оценила да је иницијатива Проглас била веома успешна у разговорима са грађанима и да је урадила огроман посао који опозиција није могла сама.

„Грађанима је много значило да виде те људе уживо, а не само на телефону или телевизији, и мислим да је њихов утицај на бираче 17. децембра огроман”, истакла је Роквић.