Саопштење листе Србија против насиља

Касно синоћ су представници листе „Србија против насиља” позвани на хитан састанак у МУП Србије. На састанку нам је саопштено да Полиција има информације добијене радом наших, али и страних служби, да наша листа спрема насилне упаде у републичку и градску изборну комисију.

Један од присутних представника МУП-а нам је пренео поруку председника Републике Србије Александра Вучића да ће признати изборне резултате у Београду ако опозиција победи.

На питања одакле им такве бесмислене тврдње да опозиција спрема било какво насиље и како је могуће да полиција преноси опозицији поруке Александра Вучића, нисмо добили одговор.

Пренели смо представницима МУП-а Србије наша сазнања да ће се организоване навијачке групе окупити око места где ће током дана и вечери бити лидери наше коалиције, као и око зграда у којима су смештене републичка и градска изборна комисија.

Одговорено нам је да полиција нема таква сазнања.

Обавештавамо грађане да листа „Србија против насиља” не спрема никакве насилне акције. То је у супротности са свим за шта се залажемо.

Поручујемо представницима режима да не помишљају да изазову било какве инциденте и не
спроводе било какве активности којима би угрозили изборни процес на дан гласања, као и да смо спремни да вољу народа бранимо свим демократским средствима.