Урош Тешмановић: Арена и лажни локал патриота Александар Шапић

Uroš Tešmanović

Изјавом да је Београдска арена поново враћена Београђанима и да је баш Александар Шапић гарант локал патриотизма у Београду, отпочела је изборна кампања у Граду Београду. Наравно, СНС је на тај начин још једном показао да се ни овај пут неће устручавати да у кампањи за београдске изборе, укључи њихов препознатљив радикалски наратив заснован на најбезочнијим лажима у промовисању својих политичких достигнућа.

Изјава како се Београдска арена враћа Београђанима, је очигледно упућена оним неинформисаним грађанима, који не знају да је Београдска арена била одувек у власништву Града Београда.  Дакле, ниједан дан није била ни предмет продаје, нити у власништву било кога другог, па чак ни као јавно-приватно партнерство.

Оно што је међутим тачно, је то да је Београдска арена, у 2017. години потписала уговор са компанијом Атлантик група и од тада је носила име Штарк арена,а за то време је приходовала више од 150.000.000 динара, по том основу.

Зашто би се онда Шапић, одрицао тако издашног прихода у тренутку изборне кампање? Можда зато што рачуна на изборни пораз у Граду Београду, и можда зато што не жели да будућем градоначелнику остави и један динар у буџетској каси. Зна он да су избори у Београду климав терен и да по старој доброј радикалској техници рада, иза себе увек треба оставити дебео минус, рушевине и пепео…

А да о патриотизму нема ни речи, морамо подсетити све Београђане да је управо за мандата Александра Шапића, продат скоро сваки симбол Града Београда, скоро све што се у Београду могло продати. Продата је Београђанка, продат је Сава Центар, продати су хиљаде хектара са леве стране Дунава у власништву ПКБ-а… Након постављања па окретања гранитних коцки на Тргу, досетио се Шапић да је можда боље да их врати у пређашње стање и забетонира.

Зато Београђани треба да знају да наводно „враћање Арене Београђанима“ није никакав чин патриотизма, већ чин одрицања од сигурних прихода Града Београда, а уколико СНС остане на власти у Београду, сигурно и чин припреме за још једну продају попут Београђанке или Сава Центра.

Урош Тешмановић
Повереник Градског одбора НПС у Београду