„Србија против насиља” поднела кривичне пријаве због случаја Мала Крсна

србија против насиља

Листа „Србија против насиља” поднела је кривичну пријаву против начелника полицијске станице Вождовац Драгомира Тописировића због основане сумње да је злоупотребио свој службени положај и Бојане Симић, Јоване Пешић и Николе Пешића због основане сумње да су давали и примали мито у вези са гласањем. Јовану Пешић из Смедерева су мештани означили као организатора превожења становника Мале Крсне у Београд и која се на видео снимку види како држи њихове личне карте и попуњава одговарајућу табелу, док је превоз организован возилом које припада Николи Пешићу из Смедерева, иначе власнику смедеревског луна парка.

Да је реч о кривичном делу види се у репортажи коју су припремили новинари са телевизије Н1 Маја Николић, Младен Саватовић и Жаклина Таталовић, а која је емитована седмог марта.  На видео снимцима види се да је реч о организованом довођењу људи из Мале Крсне пред вождовачку општину и полицијску станицу са оправданом сумњом да је реч о намери фиктивне промене њиховог пребивалишта из Мале Крсне у Београд, како би добили право да гласају на предстојећим београдским и локалним изборима и на тај начин утичу на коначан резултат београдских избора. Иако су људи који су довезени то негирали, њихове комшије сведоче, а то се на снимку јасно и види, да је у питању промена пребивалишта за финансијску надокнаду и да се не дешава први пут.

Наглашавамо да је реч о кривичном делу којим се директно наноси штета Београђанима са циљем прекрајања њихове изборне воље, те да су институције дужне да реагују.