„Србија против насиља” и НАДА позивају на дијалог, избори под непромењеним условима неприхватљиви

spn i nada

Листа „Србија против насиља” (СПН) и коалиција НАДА (Нови ДСС и ПОКС) упозоравају представнике власти да је састанак поводом изборних услова неопходно одржати што пре, и то пре расписивања локалних, као и избора за град Београд, зато што је учествовање на изборима под непромењеним условима за нас неприхватљиво.

Позив представницима власти да се одржи дијалог са парламентарном опозицијом у вези са стварањем елементарних услова за фер и демократске изборе се упућује по други пут с обзиром на то да на званичан захтев упућен 20. марта председнику Владе и председнику Народне скупштине Републике Србије нисмо добили никакав одговор.

Још једном упозоравамо да ће у случају да не дође до правовремених разговора који ће резултирати договором, сасвим извесно доћи до продубљивања политичке кризе у земљи и новог подизања тензија шта никако не може бити пут који било ко прижељкује. У таквим условима одржавање избора биће тешко замисливо и могуће.

Поводом јавно упућеног позива путем медија од стране председнице Народне скупштине Ане Брнабић, поручујемо да представници опозиције неће учествовати на консултацијама везано за изборе заменика председника скупштинских одбора, јер једино о чему бисмо имали да разговарамо са представницима власти јесте како да успешно имплементирамо препоруке ODIHR-a и омогућимо грађанима Србије да на слободним и поштеним изборима бирају своје представнике.