Мирослав Алексић: Избори у Београду морају да се пониште, десила се велика крађа изборне воље

Избори у Београду морају да се пониште и да се распишу нови избори под другачијим условима, после чишћења бирачких спискова и уз озбиљнију контролу, рекао је данас председник Народног покрета Србије и један од носилаца листе ,,Србија против насиља” Мирослав Алексић испред Републичке изборне комисије.

Он је позвао све грађане, цивилна друштва и опозиционе странке да се придруже борби за поништавање избора јер, како је објаснио, није реч о самим резултатима избора, већ о стању у држави и друштву.

“Очекујемо да избори буду поништени јер је грубо прекршена изборна воља грађана Београда, а то се не тиче постигнутих резултата, већ тога да није било услова за слободне изборе”, предочио је Алексић.

Докази о великој изборној крађи су предати РИК-у и ГИК-у и они су бројни и неупитни, истакао је Алексић, попут тога да су многи грађани Републике Српске довезени у Арену и друге сабирне центре широм Београда како би гласали, иако ту не живе.

“Републички избори нису прошли ништа боље него они у Београду, примери су само јаснији и драстичнији у Београду јер су крали да би спасили власт”, истакао је Алексић.

Он је навео да су неки званичници из Републике Српске сами објавили да су гласали у Београду, попут бивше кандидаткиње на председничким изборима у РС Јелене Тривић, министра безбедности БиХ Ненада Нешића и начелника општине Соколац Милован Бјелица.

Алексић и Мариника Тепић су тражили укључење у другом дневнику РТС-а који је до сада игнорисао дешавања у РИК-у и велику изборну крађу.

“Срамота је да за РТС, који плаћају грађани од којих је милион гласало за нашу листу, ово што се дешава у РИК-у не постоји. Не плаћа вас Вучић, већ вас плаћају сви грађани заједно. Зато позивам РТС да се узму у памет јер дугују својих грађанима благовремено и истинито информисање”, напоменуо је Алексић.