Омладина НПС: Да ли су студентске фотеље у парламенту УБ награда за изборну крађу?

С обзиром да је на синоћној напрасно организованој седници, према информацијама којима располажу чланови омладине Народног покрета Србије (НПС), за студента проректора Студентског парламента Универзитета у Београду (УБ) требало да буде поново изабрана потпредседница Центра за едукацију и развој омладине Београда (ЦЕРОБ) Ана Грчић, постоји оправдана сумња да је таква ‘фотеља’ заслужена организацијом и спровођењем изборне крађе.

Да подсетимо, према извештају Центра за истраживачко новинарство (ЦИНС), Српска напредна странка (СНС) је организовала кол центар у којем су, између осталог, запосленима нуђене паре за гласање.

Део тог новца исплаћиван је управо ЦЕРОБ-у, невладиној организацији у којој је студенткиња Факултета политичких наука Ана Грчић на функцији потпредседнице.

Реч је о злоупотреби високе позиције на Универзитету у Београду (УБ) где једна ‘професионална студенткиња’, којој студирање служи за прибављање функција, користи државне институције и студентске организације за страначке активности СНС и, у овом случају, крађу избора.

Омладина НПС упозорава студенте БУ да је у току покушај да се изван очију јавности, на изненадној седници, награди Ана Грчић због злоупотребе своје позиције и напомињемо да тако одговорна студентска функција не сме да буде награда за криминал!

Не смемо дозволити да СНС на тако директан начин урушава интегритет УБ који треба да остане бастион честитости и демократије.

Позивамо све делегате који су учествовали у страначким радњама СНС да следе пример колегинице која је синоћ поднела оставку.

Високи дом као што је Ректорат треба да буде дом студената, а не саборни центар младих за СНС.