Павловић: Београд постао центар Европе за прање новца

Београд је тренутно центар Европе за прање новца који се од корупције и продаје наркотика, кроз кладионице и слот клубове пере и користи за инвестиције, рекао је данас за телевизију Н1 потпредседник Народног покрета Србије (НПС) и кандидат за заменика градоначелника коалиције “Бирамо Београд” Милош Павловић.  

“Од тог новца су купљени ПКБ, Београђанка, Генекс кула. То је један од примера инвеститорског урбанизма који мора да се заустави променом власти у Београду. Нећемо се бавити последицама, већ решењима. Београд је у јако лошем финансијском стању. Привремени орган је задужио град за 26 милиона евра. Недопустиво је да једна престоница која треба да се развија и у којој треба да буде фамозни ЕКСПО 2027, мора да се задужује. Понудићемо решења за градски превоз, саобраћајнице, загађеност, тендере”, додао је он.

Павловић истиче да ће данас бити усвојен закон по коме бирачи који су мењали пребивалиште у последњих 11 месеци, неће моћи да гласају и додаје да је у питању једна велика победа, као и чињеница да су градски и локални избори спојени.

,,Ми смо месецима шетали испред РИК и борили се пред међународним институцијама, пре свега због миграције бирача.  Сви захтеви опозиције су у већој мери испуњени. Данашње усвајање закона је један од најбитнијих услова за излазак на изборе”, казао је Павловић.

Он је подсетио да је коалиција “Бирамо Београд” јуче је предала листу за градске изборе 2. јуна и додао да почиње кампања, као и да има довољно времена да се Београђани убеде да је победа могућа и да се Српска напредна странка пошаље у политичку историју баш из Београда.

,,Изборни услови су сада нешто бољи него у децембру 2023. године. Морамо да пођемо од чињенице да у држави у којој нема демократије, никада нећемо добити слободне и фер изборе. Нисмо их имали ни за време Слободана Милошевића, који је убијао своје политичке противнике, па је опозиција победила”, додао је он.

Према његовим речима, прва и основна ствар која треба да се уради у Београду је да се зауставе све намештене јавне набавке и онда ће се доћи до новца, након чега треба урадити финансијску консолидацију и ревизију пословања јавних градских предузећа, у којима је запослен највећи број партијских кадрова, чак 80 одсто.

“Уколико дођемо у ситуацију да се поново десе неке велике неправилности које ће у кључној мери утицати на резултате избора, одлука ће се донети на председништву коалиције и у договору са партнерима и донеће се одлука”, додао је он.

Када је у питању бојкот, он наглашава да се стално лицитира са неким стварима везаним за бојкот и додаје да смо га имали 2020. године, па изборе 2022. и 2023. године и у свим тим изборним циклусима изборни услови су били једнаки или гори, а сваки пут су у Београду Александар Вучић и СНС имали све мање и мање гласова.

“Да је руководство које је у претходном периоду било на челу града и водило рачуна о интересима грађана, никада не би Сава Центар и Београђанку продавали по цени која је много испод тржишне вредности, него по тржишној, а тај новац искористили за решавање проблема као што је загађење и субвенционисање гасификације и филтера, а не да градску имовину продају у бесцење”, рекао је Павловић и позвао грађане да 2. јуна изађу на изборе, јер, како је истакао, Београд нема алтернативу и иде се до победе.