Пауновић: Док Вучић најављује летеће таксије, студентски домови пропадају

Док Александар Вучић најављује летеће таксије, студентски домови пропадају и угрожавају безбедност студената који у њима живе. Ситуација која се јуче десила у студентском дому Карабурма када се запалио лифт је крајње забрињавајућа, али се и те како могло очекивати да ће до овакве ситуације доћи. Немар и небрига државе за студенте постаје видљивија из дана у дан. Ово је један од најбољих примера за то.

Лоши услови у мензама, високе цене станова и  школарина, мала шанса запослења у струци и  немогућност рада добро плаћених послова, све су то показатељи да Вучића и Српску напредну странку млади не занимају. Велики парадокс је да је дом Карабурма један од најмлађих домова у Србији, а сазидан је 1978 године.

Захтевамо да се по хитном поступку изврши инспекција у свим домовима, како лифтова тако и свих инсталација како се негде не би догодила већа несрећа.

Не смемо допустити да се 15 милијарди евра троши на ЕКСПО, док нам се затварају факултети због мањка средстава и немогућности плаћања рачуна, а у студентским домовима се угрожава безбедност студената. Тај новац би морао бити употребљен да се изграде нови студентски домови, да се технички услови на факултетима побољшају и да се он преусмери на младе, јер су они највећи ресурс сваког друштва. Уместо да улаже у младе, овај режим их пушта ,,низ воду”.

Лазар Пауновић
Председник Организације младих НПС