Одборници НПС: Победа опозиције у Београду данaс се показала на делу

Власт нема већину у Граду Београду и то је једини разлог зашто седница Скупштине данас није одржана, закључак је одборника Народног покрета Србије.

Одборник у градском парламенту и потпредседник Народног покрета Србије Милош Павловић, истакао је да је јасно да коалиција СНС и СПС није успела да обезбеди већину.

„Конститутивна седница која је била заказана за данас није одржана због недостатка кворума. Дакле све оно што је резултирало победом опозиције на претходним београдским изборима сада је просто и материјализовано“, рекао је Павловић.

Он је нагласио да су се грађани Београда јасно изјаснили да више не жели коалицију Српске напредне странке (СНС) и Социјалистичке партије Србије (СПС), већ да жели промене са опозицијом.

Наредна седница заказана је за 1. март, што је и крајњи рок за конституисање београдске скупштине, а Павловић истиче да очекује исти исход.

Првог марта наступ опозиционих одборника биће исти, потврдио је одборник и повереник Народног покрета Србије за Београд Урош Тешмановић.

„Јасно је да данас није било кворума, иако је Тома Фила прочитао да је наводно 60 одборника потписали да су приступили, те одборнике нисмо видели и немамо разлога да верујемо у ту информацију. Јасно је са СНС и СПС немају ни легитимну већину, а одржавање такве Скупштине не би било ни легално и ми ћемо учинити све да до конституисања такве власти и не дође“, рекао је Тешмановић.

Он је додао да не очекују да ће до 3. марта, што је законски рок, Скупштина бити конституисана, те да верује да ће нови избори бити расписани у року од 30 дана.

Одборници Народног покрета Србије у градској Скупштини, осим Павловића и Тешмановића су и Саша Дамјановић и Вукота Јакшић.