Мирослав Алексић за Нову с: Очекујем позив од тужилаштва, Јованов неинформисан

Очекујем позив тужилаштва у вези са писмом Александра Папића које сам обелоданио, а ако ме не позову, ја ћу отићи да им га доставим, рекао је председник Народног покрета Србије и један од носилаца листе „Србија против насиља“ (СПН) Мирослав Алексић за телевизију Нова С.

„Што се тиче Јованова, он је имао 11 година свих институција да подноси пријаве и то је наравно прежвакана прича”, изјавио је Алексић.

Он је додао да је Јованов неинформисан јер очигледно не зна да је против Алексића већ подношено безброј пријава, а да ниједна истрага није ништа показала.

„Тужилаштво може врло лако да утврди мобилним телефонима, саслушањем тих људи, да ли постоје уговори и ко је коме колико плаћао. Ради се о томе да нема транспарентности и тендера, ово писмо само открива модус операнди”, објаснио је Алексић.

Како је навео, за наведених 25 милиона евра за колико је увећана цена радова, држава Србија је могла да купи 15.000 млечних крава или 1500 трактора.

„Не може животни стандард да крене све док се кроз корупцију годишње проспе две милијарде евра у нечије приватне џепове. Зато су важни предстојећи избори и зато грађани треба да буду свесни ових ствари”, истакао је Алексић.

Он је изјавио да се режим Александра Вучића не бори само да остане на власти, већ да се бори за своју слободу и да настави са корупцијом.

„Њихова машинерија је посустала и имају јако велике проблеме међу собом, али ми морамо да будемо да свесни да ово нису обични избори. Ово су избори за опстанак Србије где ћемо се борити против насиља режима нас својим грађанима”, напоменуо је Алексић.

Говорећи од завршној конвенцији СПН у уторак 12. децембра, Алексић је позвао грађане да се придруже и рекао да очекује пун Трг републике.

„То је порука који шаљу слободни грађани Србије, које нико није под присилом натерао да дођу аутобусом. Хвала свим грађанима који су у овој кампањи подржали СПН и позивам их да покажемо оно што смо показали пре шест месеци, да је много више нас који желимо нормалну Србију од оних који се баве државом само ради свог личног интереса и свог
опстанка на власти”, навео је Алексић.