Мирослав Алексић: Попут батинаша из Баваништа, многи ће се извињавати грађанима Србије после избора

Miroslav Aleksić

Паори из Баваништа су дали најбољи пример заједништва када су натерали батинаше да им се извињавају, а ако се ми будемо борили заједно, сигуран сам да ће се многи слични њима извињавати грађанима Србије после избора 17. децембра, рекао је председник Народног покрета Србије и један од носилаца листе „Србије против насиља” Мирослав Алексић у интервјуу за дневни лист Данас.

Како је навео, грађани Србије желе промену власти, али и целог нефункционалног система.
„Без обзира на све претње и уцене које спроводи ова власт незадовољство грађана је веће од свега тога, што ће се и видети кроз резултат. „Србија против насиља” је коалиција грађана Србије и опозиционих политичких странака, настала као одговор на све проблеме са којима се данас суочава наше друштво”, истакао је Алексић.

Он је изјавио да очекује пуну подршку грађана на изборима, а да је једини успех формирање нове власти, промена система вредности, успостављање функционалног система одговорности на врху власти и испуњење захтева са протеста „Србија против насиља”.

„Представници режима су нам за ових једанаест година показали да је оно што најбоље умеју да раде јесте да краду од грађана Србије. Kраду нам животе и будућност, краду новац из буџета, па краду и на изборима”, напоменуо је Алексић.

Он је додао да ће заједно са грађанима који се свакодневно јављају да помогну спречити сваку потенцијалну крађу и неправилност и да талас промене не може да спречи никаква крађа.

„Наш план је да се изборимо за Србију без насиља и неизвесности, да изградимо функционалан систем у коме ће сви грађани имати једнака права, да сузбијемо криминал и корупцију и донесемо законе по којима ће сва нелегално стечена имовина бити одузета и где ће сви који су се огрешили о законе и пљачкали Србију одговарати пред законом”, предочио је Алексић.

Како је напоменуо Алексић, власт треба да се плаши чешљања личних рачуна, тајних уговора и откривања веза са мафијом јер ће правда бити немилосрдна и јер ће сви функционери умешани у корупцији и криминал завршити у затвору.
„Мафија јесте увек тежила томе да буде блиска са властима, али нам се по први пут сада дешава да мафија управља Србијом”, рекао је Алексић.
Он је навео да ће опозиција покрити сва бирачка места иако нема медије, новац и функционерске кампање, али да имају народ и визију да се на изборима избори за нормалан живот.

„Нормалан живот је кад не страхујемо за живот своје деце, кад од плате можемо нормално да живимо целог месеца, кад не стрепимо од доласка на касу у продавници, кад се од пензије пристојно живи, кад не влада земљом мафија и криминал, кад се корупција сузбија, кад се не чека по пет година на операцију од које вам зависи живот и кад млади не беже из земље већ планирају живот у својој Србији”, навео је Алексић.

Он је похвалио и изразио подршку за иницијативу Проглас и позвао све грађане Србију који желе бољу земљу без насиља да следе остварене људе из иницијативе тако што ће се уључити активно у изборни процес.

„Ова иницијатива је један од значајних корака напред, посебно у контексту такве атмосфере у којој су грађани изгубили поверење у политичке процесе услед свих проблема са којима се суочавамо”, рекао је Алексић.

Он је поручио грађанима да верује да Србија може боље и да им коалиција „Србија против насиља” нуди да коначно имају избор да нешто промене.

„Kада би свако од нас учинио мали корак на овом путу, када бисмо све странке и политичко–друштвене актере у Србији подстакли да се, уместо манипулацијама и празним причама, баве конкретним проблемима и тиме како да побољшају живот грађанима, оно што нам данас изгледа немогуће могло би да постане наша реалност. Заједно можемо да учинимо да године које су пред нама буду добијене, а не изгубљене”, закључио је Алексић.