Мирослав Алексић: Вучићу, хапси мене који сам позвао на протест, а пусти децу

Александре Вучићу, ја сам позвао људе да опколе Стари двор, ако треба неког да хапсиш — хапси мене, ја се одричем и посланичког имунитета ако је то неки проблем, само пустите децу, рекао је данас председник Народног покрета Србије и један од носицала листе „Србија против насиља” Мирослав Алексић за телевизију Н1.

Алексић је изјавио да су поређења са Мајданом манипулације режима који жели да скрене пажњу са тога да је ухваћен у крађи избора.

„Они хапшењима и прогоном желе да створе раздор између нас и грађана. Ево ми смо сви спремни, немој да дираш децу”, напоменуо је Алексић.

Предмете за приведену децу води исти тужилац који је, подсетио је Алексић, пустио Милана Радоичића који је јавно признао да је одвео младе људе да погину у Бањској.

Алексић је оценио да су грађани на протестима свесни манипулација режима, као и да не желе рушење уставног поретка, већ се боре за своје право на слободне изборе.

„Једини човек који руши устав Србије је Александар Вучић признавањем таблица такозваног Косова и не бих волео да сазнам да је за међународну заједницу то била цена признавања покрадених избора”, изјавио је Алексић.

Глобални и регионални медији преносе шта се дешава у Србији са изборима и штрајк глађу Маринике Тепић, а како је истакао Алексић, о томе нема ни речи на јавном сервису који плаћају сви грађани, па и 900 хиљада оних који су гласали за листу Србија против насиља.

Алексић је подвукао да је изборни резултате те листе одличан, с обзиром на услове у којима су они спроведени, али и да морају да се понове сви избори јер је свуда било крађе, а не само у Београду.

Вучић успомоћ Несторовића жели да каже да ће бити поновљени избори у Београду, али не јер су крали, него јер тобоже немају већину, објаснио је Алексић.

„Очекујем да ће извештај ОДИР-а показати исто што и извештај Црте, као и да ће Европска унија заузети свој став нас основу тог извештаја и тад ћемо моћи да чујемо да ли подржавају вољу народа”, изјавио је Алексић.

Он је казао да је невероватно што и амбасадор Хил и амбасадор Харченко подржавају крађу избора, као и да захваљивање премијерке Брнабић руском амбасадору на наводним информацијама о протесту показује да смо као држава изгубили суверенитет и службе безбедности.

Алексић је позвао грађане да подрже протест студената данас у 12 часова и протест у 18 часова испред РИК-а, и позвао на протест Прогласа у суботу 30. децембр