Мирослав Алексић: Вучић развластио Србију на КиМ са својим коалиционим партнером Аљбином Куртијем

izabrana-miroslav-aleksic-za-novu-ocekujem-nezavisnu-medjunarodnu-istragu-u-najskorijem-roku

Укидање динара је завршни чин гашења државе и протеривања Срба са Косова и Метохије, а то је све учињено у сагласју Александра Вучића и његовог коалиционог партнера Аљбина Куртија, изјавио је данас председник Народног покрет Србије Мирослав Алексић.

„Вучић и даље кука покушавајући да прикрије своју неспособност и одговорност за оно што се дешавали на КиМ у последњих 12 година, за које време је српска држава нестала са КиМ, а људи напуштају нашу јужну покрајину“, изјавио је Алексић.

Он је напоменуо да се резултати Вучићеве државотворне политике виде по томе што су са севера КиМ уклоњена сва обележја државности Србије, док се у Бујановцу и Прешеву вијоре албанске заставе.

Наш народ на КиМ је препуштен сам себи, казао је Алексић, и људи не могу да примају плате и пензије које су основа за преживљавање.

„Српском народу на КиМ је одузето све што је неопходно за живот, а скоро да је остало само оно духовно — наше светиње, цркве и манастири Српске православне цркве која може да се спреми да буде следећа јер расипништво Александра Вучића нема границе“, упозорио је Алексић.

Он је истакао да одговорност за јучерашње нападе на српски народ деле Вучић, његов коалициони партнер Аљбин Курти и сви они који се КиМ сете само у предизборној кампањи, а после ње мисле само о фотељама.

„Једино преостаје да закључимо да узурпатор српске државе Вучић овом издајом плаћа дугове центрима моћи за признавање покрадене изборне воље српског народа“, рекао је Алексић.

Тужно је, како је рекао Алексић, да данас странке деснице које су нас нападале да смо за признање независности Kосова и Метохије ћуте док тамо Вучић све продаје свом коалиционом партнеру Аљбину Kуртију.

„Док народу на KиМ Албанци са дугим цевима упадају у зграде општине и отимају последње елементе државности Србије, а уз сагласност Вучића, странке деснице само ћуте, праве се мртве. Неке и улазе у коалицију са режимом и тако директно подржавају Вучића у издаји“, рекао је Алексић.

Он је позвао све, како је напоменуо, све истинске родољубе, а не оне предизборне, да не ћуте на отворену капитулацију наше државе на КиМ и да не наседају на лажи Александра Вучића.