Мирослав Алексић: Режим не треба да се плаши међународне истраге ако избори нису покрадени

Међународни посматрачи избора нису ту дошли туристички, већ их је звала Влада Србије, а ако кажете да су ово били најчистији избори, какав је онда проблем да се спроведе међународна истрага, изјавио је данас народни посланик и председник Народног покрета Србије за телевизију Н1.

„Режим управо из страха да ће истрага показати све о чему ми говоримо покушава да до ње не дође, али она је неопходна због будућности, то јест локалних избора који долазе“, рекао је Алексић.

Он је објаснио да је замена теза да опозиција жели лоше Србији јер је управо власт крађом довела до ризика од међународне истраге, али и до ускраћивања Србије из претприступних фондова Европске уније.

„Скоро сви посланици Европског парламента ће стати иза резолуције која ће бити поприлично оштра и ја не волим што је тако, не желим да моја држава буде протекторат, већ суверена и самостална земља у којој функционишу полиција, тужилаштво и правосуђе, али за то није крива опозиција“, навео је Алексић.

Не верујем да ће нам дођи неко са стране и увести демократију, напоменуо је Алексић, већ се за њу морамо изборити сами, али је потребно и да чујемо шта каже Европа о томе шта се десило на изборима у Србији.

„Србија је данас на великој прекретници, њену будућност данас угрожава једна група манипулатора, шибицара и превараната која узурпира власт и није спремна да изађе на поштену изборну утакмицу“, упозорио је Алексић.

Он је оценио да би велику тензију у друштву, за коју је одговоран режим, могло да смањи само уређивање изборних услова, односно сређивање бирачких спискова, поправљање стања у медијима и престанак притисака на бираче.

„Ми се боримо за опстанак и немамо моћ над институцијама, а сада ће се они потрудити да се крађа заборави, то су урадили са Јовањицом, убиством Оливера Ивановића, Владимира Цвијана и Славка Ћурувије и то сада раде“, предочио је Алексић.

Он се осврнуо на скупштину Београда и оценио да не може да се конституише јер власт нема ни већину ни легитимитет, па чак и са гласовима Несторовића јер су то опозициони гласови.

„Они изборе нису добили, него су их покрали. Вучића су грађани дебело поразили у Београду, укључујући и његово бирачко место где је наша листа освојила више него дупло више од његове листе“, истакао је Алексић.

Срамота ме је што је премијер наше државе Ана Брнабић, навео је Алексић и напоменуо да њу грађани нису изабрали.

„Људи против своје воље гласају за њих јер су уплашени, уцењени, осиромашени и јер немају праве информације, да је другачије, сигуран сам да не би гласали за Ану Брнабић која ни била носилац било какве листе нити је икад неко за њу гласао именом и презименом“, подвукао је Алексић.

Говорећи о будућим изборима, Алексић је најавио да коалиција „Србија против насиља“ (СПН) остаје на окупу и да се спрема на нове изборе, као и да би волео да та коалиција буде још шира.

„СПН је донела одлуку да не прихватамо ниједну функцију парламенту која је плод договора са режимом, што подразумева потпредседника скупштине и председнике одбора, а прихватамо све оно што су нам дали грађани својим поверењем на изборима и ту смо да представљамо њихове интересе на најбољи могући начин“, рекао је Алексић.