Милош Павловић: О Београду не одлучује Несторовић, него Вучић

Да ли ће одборници са листе Бранимира Несторовића подржати СНС и СПС у Београду зна и зависи само од Александра Вучића и та одлука зависиће првенствено од притиска међународне, али и домаће јавности због бруталне крађе избора, рекао је данас кандидат за одборника у скупштини града Београда и потпредседник Народног покрета Србије Милош Павловић за лист Нова.

„Чињеница је да се листа Ми Глас из народа у изборној кампањи декларисала као опозициона, а онда када су дошли у прилику да пробају да сруше власт СНС и СПС, они се нуде да им помогну формирање београдске власти са СНС и СПС”, истакао је Павловић.

Он је додао да се не нуде сви одборници, већ тачан број који је потребан за већину у београдској скупштини, што јасно показује да је та листа пројекат Александра Вучића.

„Београд је јасно гласао за промену власти. Ако одборници листе Ми глас из народа подрже власт СНС и СПС у Београду то је онда још једна у низу класичних превара Александра Вучића и ове власти, изигравање и прекрајање изборне воље Београђана”, указао је Павловић.

Он је казао да је таква ситуација, у којој мањина управља већином, неодржива и да мора у једном тренутку да „експлодира”.

„Што се тиче коалиције ми ћемо покушати свим институционалним средствима да заштитимо изборну вољу народа и да се боримо да дође до нових избора, као и протестима и притисцима на владајући режим”, навео је Павловић.

Говорећи о мандатима листе „Србија против насиља”, Павловић је најавио да ће одлука коалиције бити донесена јако брзо и да ће јавност бити обавештена.

Павловић је изјавио да очекује нове изборе у Београду, а да ће власт користити као изговор немогућност СНС и СПС да обезбеде већину, иако ће заправо узрок бити крађа избора.

„Крађа избора у Београду је била брутална, огромна и доказана, и без обзира на приоритете у међународним
обавезама, Александар Вучић нема баш толику слободу да себи може да приушти изборну крађу огромних размера, а да за то нема последица”, оценио је Павловић.

Он је подвукао да би градоначелник Београда треба да обезбеди развој града и конкурентност са европским престоницама, а не да се лично богати.

„Замислите једног Бранка Пешића као градоначелника како нелегално гради своју кућу или како нуди мито како би се споразумно раскинуо уговор потписан између града и неке фирме”, истакао је Павловић.

Он је додао да градоначелник не сме да ради у интересу политичке странке, већ да препознаје приоритете у решавању комуналних проблема и да побољшава квалитет свакодневног живота Београђана.

„Доласком СНС и СПС на власт у Београду квалитет живота Београђана није побољшан, штавише много је гори”, закључио је Павловић.
Када је реч о долазећим локалним изборима у Београду, Павловић је оценио да је окупљање опозиције у коалицију „Србија против насиља” треба наставити.

„Многи потцењују резултат коалиције Србије против насиља на недавно одржаним изборима и то све због чињенице што се у јавности створила атмосфера да опозиција побеђује у Београду”, објаснио је Павловић.

Он је подсетио да су у априлу 2022. године СНС и СПС формирали власт у Београду са 56 одборника, док на изборима 2023. немају ни толико, и поред бруталне крађе избора и чињенице да Двери, Заветници, Народна и ДЈБ нису прешли цензус.

Како је нагласио, ако се урачуна и да се листа „Ми Глас из народа“ декларисала као опозициона, несумњиво је да је у Београду победила опозиција.

„Дакле у Београду је победила опозиција и поред бруталне крађе и то је резултат коалиције Србија против насиља и странака које је чине због чега мислим да тај пут и правац деловања треба наставити и на изборима на свим нивоима”, рекао је Павловић.