Ђорђе Станковић у Стразбуру: Будућност избора у Србији зависи од резолуције Европског парламента

Судбина долазећих локалних и свих будућих избора у Србији ће зависити од резолуције Европског парламента (ЕП), рекао је данас народни посланик Народног покрета Србије (НПС) Ђорђе Станковић у Стразбуру где присуствује панелу пред гласање о резолуцији које ће бити у 13 часова.

НПС је у Стразбуру јер, како је објаснио Станковић, смо обећали грађанима Србије да ћемо бити где год је потребно да се боримо против режима Александра Вучића.

Он се састао са посланицима највеће политичке групације у ЕП, Европске народне партије Лукасом Мандлом, ЖанВилијемом Власманом, Францом Боговичем и Андрејем Ковачевим.

Како је објаснио Станковић, ови састанци су били важни јер европарламентарци нису имали комплетну слику о изборима који су одржани 17. децембра у Србији.

„Наш задатак је да обавестимо ЕП о размерама крађе која се догодила и да спречимо да се исто понови на долазећим локалним изборима“, предочио је Станковић.

Он је додао да је неопходно да Српска напредна странка изађе на изборе са својим представницима, а не да се крије иза имена председника државе, као и да институције у Србији почну да раде свој посао.

„Медијске слободе су угрожене на локалном нивоу. То морамо да променимо пре локалних избора у јуну и за све предстојеће изборе“, напоменуо је Станковић.

Битно нам је да ви обраћате пажњу на Србију, указао је Станковић европарламентарцима, важно је да добијемо вашу подршку како би наше институције направиле промене пред изборе.

„Циљ нам је да Србија постане уређена и демократска држава која је део европског друштва“, подвукао је Станковић.