Ђорђе Станковић: Посланица СНС Јелена Ковачевић главна за координацију изборне крађе у Нишу

Đorđe Stanković

Власт спроводи миграцију бирача у Ниш из околних места, као и из наше јужне покрајине Косова и Метохије, а главна координацију те крађе је бивша и будућа посланица Српске напредне странке (СНС) Јелена Жарић Ковачевић, рекао је данас народни посланик и потпредседник Народног покрета Србије Ђорђе Станковић за телевизију Нова.

Станковић је дода да режим то назива корекцијом бирачког списка, а у ствари бришу оне који нису гласачи и убацују људе који ће гласати за режим.

„Добијамо те информације директно од људи из Министарства унутрашњих послова који то треба да раде под притиском, а одбијају да раде и покушавају да то избегну тако што оду на одмор“, објаснио је Станковић.

Говорећи о резолуцији Европског парламента (ЕП) о изборима у Србији, Станковић је навео да је пожељан резултат формирање заједничке комисије за спровођење избора у којој би биле и власт и опозиција.

„Најбоље би било да можемо да седнемо за исти сто власт и опозиција, али пошто је то веома тешко морало би да дође до неког међународног учешћа“, изјавио је Станковић.

Како је напоменуо, у тренутним околностима режим једини поседује бирачки списак с којим може да ради шта год жели, али је и велики проблем учешће председника државе у локалним изборима.

„Ван сваког разума је да се локалне листе у Београду или Нишу зову по Александру Вучићу“, казао је Станковић.

Он је додао да власт пожурује формирање Владе и улазак у Народну скупштину пре резолуције ЕП.
„Власт је вероватно свесна да изборе у Београду мора да понови, а да ли ће наћи неки изговор да ће то урадити због Несторовића, то је мање битно. Мислим да ће се осмог фебруара чути истина која се дуго није чула у ЕП“, оценио је Станковић.

Обавеза је коалиције „Србија против насиља“ према 900 хиљада гласача да 6. фебруара буде у Народној скупштини и покаже да је ту да настави да се бори, навео је Станковић и додао да је укрупњавање опозиционих странака важно, али да је за то потребна обострана воља.

„Странка Заветници је дуго глумила опозицију, али чињеница да се десница није ујединила за ове изборе је много променила ситуацију у парламенту јер, да су се ујединили, вероватно СНС не би био ни близу већине коју сада има“, указао је Станковић.