НПС Београд: Да ли је ЈКП Зеленило Београд пред банкротом?

Градски одбор Београд Народног покрета Србије поставља питање доскорашњем градоначелнику Београда Александру Шапићу и Привременом органу града Београда да ли је Јавно комунално предузеће (ЈКП) Зеленило Београд пред банкротом с обзиром на то да је позајмило новчани износ од 20 милиона динара од ЈКП Београдски водовод и канализација да би могло да исплати плате запосленима?

ЈКП Зеленило Београд месечно треба око 190 милиона динара за плате запосленима. Чињеница да компанија нема довољно ресурса и основног материјала за обављање основне делатности говори о недостатку адекватног планирања и транспарентности у трошковима а што је последица постављања нестручног кадра који се не бирају на конкурсу у складу са законом већ по партијској линији. Чињеница да се новац позајмљује од ЈКП Београдски водовод и канализација како би исплатили плате својим запосленима, јасно показује озбиљне проблеме са финансијским управљањем.

Грађани имају право на јасне одговоре и транспарентност у вези са финансијским пословањем свих јавних предузећа, па тако и са овим. Нажалост, политика постављања и ухлебљавања политичких кадрова који воде градска јавна предузећа у в.д. стању показала се потпуно погубном а на шта смо указивали свих претходних година, а последицу тога трпеће Београђани и запослени у овим предузећима.