Алексић: Вучић и даље нема храбрости да призна пораз у Нишу, наставља се узурпирање изборне воље Нишлија

Чињеница је да је у Нишу победила опозиција, а Вучић је још једном показао да није спреман да призна пораз слагавши Нишлије да ће признати резултат ако победи опозиција, рекао је данас за телевизију Инсајдер председник Народног покрета Србије (НПС) и народни посланик Мирослав Алексић. 

Алексић оцењује да су избори и овога пута покрадени и да се због тога не може рећи да је СНС победио и додаје да је за НПС кампања кренула одмах после избора, као и да није пореметио односе ни са ким из опозиције и да треба гледати напред и сарађивати у борби против овог режима и у борби за нове изборне услове.

,,У сваком изборном процесу суочимо се са новим досеткама режима како може да се кривотвори и узурпира власт. На децембарским изборима у питању су били фантомски бирачи и бирачки списак, док су овога пута у питању фантомске листе и кривотворење записника и изборних резултата тамо где је била мала разлика и где се ломи један или два мандата, као што је био случај на Новом Београду, Врачару и у Нишу”, додао је он.

Према његовим речима, овакве ствари могу да се раде само у држави у којој тужилаштво и суд постоје да скривају и штите оне који су починиоци кривичних дела, јер живимо у заробљеној држави која мора да се пробуди, а само велика излазност може да победи овај режим који у сваком изборном процесу има све мање гласова.

,,У Нишу смо поднели кривичну пријаву против фантомске Руске странке, јер нису испуњени законски критеријуми за мањинску странку, а са друге стране су потписи фалсификовани. Ништа се није догодило, јер нам је правосуђе разваљено, а власт почива на непостојању одговорности за починиоце кривичних дела који су им блиски или уколико та дела њима служе”, казао је он и додао да се исто догодило и на Врачару, док су на Старом граду у току преговори.

Алексић истиче да се наставља узурпирање воље Нишлија и да је комисија направила кривотворене записнике и пребацила Русе преко цензуса и додаје да сада након жалби, в.д. председник Вишег суда врши утицај на саму Комисију да се ретроактивно направи записник који би практичномогао да помогне суду да донесе одлуку о одбацивању жалби, што су данас открили људи у општинској Изборној комисији и обавестили јавност.

,,Видећемо да ли ће се поновити избори на два бирачка места у Нишу. Власт треба да призна пораз у Нишу. Српска напредна странка није спремна да прихвати изборну вољу грађана и призна пораз који су доживели у овом изборном циклусу. Од 1,6 милиона бирача у Београду освојили су 370.000 гласова. Излазност је била мала. Грађани су били збуњени и резултат је онога што смо доживели”, рекао је он.

Он наглашава да мора да се настави борба за другачију Србију, за изборне услове и за нове изборе и додаје да аутократска власт са диктаторским особинама никада неће дозволити потпуно равноправне и слободне изборе, пре ће дати део територије.

,,Сада су показали да су победиви. Опозиција мора да се посвети томе да има људе од интегритета и јаке страначке организације. Ово је борба и нас и свих грађана Србије и заједно треба да извучемо поуке из ситуације која нам се дешава”, закључио је он.