Основан градски одбор НПС у Крушевцу, за председника изабран Предраг Петронијевић

NPS Kruševac

Народни покрет Србије (НПС) основао је градски одбор у Крушевцу, а за председника тог одбора изабран је Предраг Петронијевић.

Присутни су једногласно изгласали да се Предраг Петронијевић изабере за председника ГО НПС Крушевац, док су за заменике председника изабрани Дејан Стевановић, Марко Минић  и Бобан Стојановић. 

Петронијевић је том приликом истакао да је у Крушевцу направљен одбор који има највише чланова у целој Србији.

„Наш градски одбор прошао је трновит пут. Радили смо у најгорим и најтежим условима политичког деловања. Наши политички противници имају много више финансијских средстава од нас. Институције у граду су заробљене, а мафија дели правду уместо судства и заједно са СНС отима град од грађана Крушевца. Ми се не боримо овде само против неке локалне, градске власти, већ против читавог државног репресивног апарата“, казао је он.

Он је нагласио да НПС данас није само политичка странка, већ симбол наде, отпора и храбрости, снага оних који су изгубили веру и нада онима који су очајни.

„Сваки наш чин храбрости и изговорена истина за скупштинском говорницом је корак ка правди. Нека наша борба буде инспирација и наш град постане место где ће грађани Крушевца живети слободно и достојанствено. Крајње је време да станемо једни поред других и да кажемо да је доста“, закључио је Петронијевић. Оснивачкој скупштини у Крушевцу поред председника странке Мирослава Алексића, присуствовалe су и потпредседницe странке Ана Јаковљевић и Ивана Роквић, као и потпредседник странке Предраг Делић.