Основан Општински одбор Шид Народног покрета Србије

Данас је одржана Оснивачка скупштина одбора Народног покрета Србије (НПС) у Шиду на којој је за председника општинског одбора Шид изабран економиста и бивши кошаркашки тренер Мирослав Јањић.

„Сматрам себе за првог међу једнакима, сви смо ми заједно у овој причи и боримо се против пошасти која је задесила нашу Србију, па самим тим и нашу општину”, изјавио је Јањић.

Он је изнео да је Шид изгубио 17 одсто становника у односу на попис из 2012. године јер су је људи напустили „трбухом за крухом”, те да сада има око 17 хиљада пунолетних становника.

„Занимљиво је да бирачки списак није претрпео никакве промене, па на њему има 29 хиљада, тако да режим има 12 хиљада гласова да их употреби како год хоће и тако је било на овим изборима”, навео је Јањић.

Он је додао да је Српска напредна странка на последњим изборима освајала скоро двоструко боље резултате где год опозиција није имала контролоре.

„Ми тренутно радимо на максималном јачању инфраструктуре у селима где је нисмо имали и спремамо се као да ћемо сами изаћи на изборе. Не желимо да се ни један глас проспе у нашој општини”, рекао је Јањић.

Председник НПС Мирослав Алексић честитао Шиђанима на оснивању општинског одбора и пожелео им срећу у даљем раду, нарочито на долазећим локалним изборима.

„Увек имајте у виду да само тим, заједништво, саборност и међусобно подржавање дају резултат”, поручио је Мирослав Алексић.

Он је напоменуо да је заједништво кључно јер је на власти режим који је приватизовао целу државу и који се понаша као да ће владати доживотно, без одговарања за последице својих потеза.

„Они мисле да могу да краду на изборима како им падне на памет, да могу да растерују људе из Србије, да могу криминалци да се бахате, да све државне послове добија неколико људи блиских председнику државе. То је наш противник и није нимало лако јер имамо посла са великим шибицарима и преварантима којима ништа није свето”, изјавио је Алексић.

Људи на власти се не би тако понашали да, како је објаснио Алексић, мисле добро својој држави и своме народу.

„Ако имате 12 година владавину и ако су грађани задовољни како сте водили државу, зашто онда крадете изборе? Зашто не дозвољавате да се опозиција појављује на медијима са националном покривеношћу, зашто уцењујете људе по јавним предузећима да гласају за вас”, упитао је Алексић.

Одговор је, како је оценио Алексић, зато што режим нема подршку грађана Србије, већ узурпира власт.

„Нека грађани слободно одлуче својом вољом, како им Устав гарантује, ко ће да их води. Овде је нажалост Устав бачен под ноге”, указао је Алексић.

Он је предочио да је изборни успех коалиције “Србија против насиља” од 24 одсто заправо на нивоу покривености коју СББ има у Србији.

„Сада смо имали на изборима ситуацију да је режим ухваћен у крађи, то је свима јасно и први пут смо имали јасну реакцију Европске уније. Та резолуција Европског парламента се тиче само избора и ничег другог, иза ње треба да следи међународна истрага и санкције, не за државу него за власт”, упозорио је Алексић.

Говорећи о пројекту режима „Експо 2027“, Алексић је упозорио да ће тај пројекат ударити последњи ексер у економско посрнуће Србије.

„Добили смо Експо зато што је ове године таква тема да је није хтела ниједна друга држава, а то је забава и игра“, изнео је Алексић.

Он је предочио да је један од мотива за тај пројекат рушење Сајма ради ширења Београда на води.

„На изложбу долазе државе, фирме и људи који имају шта да представе, а ми ћемо мало шта имати осим Београда на води, ноћног живота и сплавова – све остало су разорили. Сад планирају да све инвестиције које је држава предвидела у наредне три године упакују у један пројекат“, објаснио је Алексић.

Он је објаснио да ће многе од тих инвестиција које немају везе са Експом бити део ток пројекта под лекс специјалисом како би се омогућила још већа корупција.

„Они су нас упропастили економски и сви они који мисле да се Србија данас развија и гради, схватиће нажалост после ове власти у каквом смо дужничком ропству. Задужили су нас 20 милијарди евра, а кроз Експо ће најмање још 15 ако остану на власти и бићемо у потпуном колапсу“, рекао је Алексић.

Он је најавио да ће избори у Београду бити поновљени, али не због недостатка воље Несторовића, већ јер су избори покрадени.

„Постоје и многа мања места где можемо да их победимо, ми смо као НПС изашли у око 15 општина сами на изборе и имали смо резултате и до 34 одсто, колико смо освојили сами у Ћићевцу”, истакао је Алексић.

НПС има свуда квалитетне људе, али треба још да се омасови јер је то, како је навео Алексић, обавеза ове генерације.

„Нисам вам испричао лепу причу јер није ни време за лепе приче. Време је да се тргнемо сви и да свако уради оно што је до њега”, позвао је Алексић.

Повереник НПС за Војводину Станко Пужић је честитао присутнима на оснивању општинског одбора и истакао да му је велика част што се налази у једном од најперспективнијих одбора.

„Ви сте први одбор који је започео пут од хиљаду миља данашњим формирањем, а мало је људи који су спремни да изађу и да кажу овом режиму да је доста и у напред”, указао је Пужић.

Он је напоменуо да је веома важно да припреме за локалне изборе почну што пре.

„Ви сте овде на претходним изборима освојили 16 одсто што је добар резултат, али морамо да се трудимо да што већи број људи охрабримо да кажу да неће да њиховом општином управља неко из Новог Сада, већ да то буде неко из Шида”, казао је Пужић.

Он је истакао да је НПС стожер опозиционог деловања и пожелео им срећу у даљем раду уз поруку да увек могу да се обрате за помоћ и подршку.

Председник Извршног одбора НПС и народни посланик Ненад Милојчић честитао је Јањићу и свим одборницима у општини Шид.

„Тиме сте узели активно учешће, не само у НПС, већ и у целом друштву. Морамо да поставимо своје циљеве високо, а да бисмо имплементирали своје идеје, тај циљ је да освојимо власт”, указао је Милојчић.

Први корак ка томе је, како је рекао Милојчић, јесте оснивање општинског одбора.