НПС у Бору: Стављање Влаха на стуб срама је брука и срамота

Bor

То како су „дежурни стручњаци” на режимским медијима недавно говорили о Власима, а посебно начелник Управе криминалистичке полиције Нинослав Цмолић и Жарко Поповић превазилази све мере. Оркестрирано хушкање и блаћење једне популације која вековима живи на овим просторима, на целом Балкану, несхватљиво је и не приличи посебно полицијским службеницима. Ставити цео влашки народ на стуб срама изношењем најморбиднијих неистина је најмање за кривичну пријаву. Ако је и од Информера и других медија као гласноговорника СНС – превише је! Где су надлежни да реагују? Очекујемо да власт коначно реагује. Да хушкачи не запале ватру мржње. Забрана Пинка и Информера је најмање што бисмо могли да очекујемо.


Овај народ је заједно са српским крварио кроз ратове за Србију и нико их као данашњи представници власти није увредио. Представити народ као секту, дивљаке који за ситницу убијају, а овај део Србије као „једино подручје ендемског сифилиса” је разлог да реагују институције. Погледајте само споменике погинулима у Балканским ратовима, Првом и Другом светском рату. Колико Влаха је заједно са Србима раме уз раме погинуло, рањено, колико је њихових кућа трајно угашено. Довољно је да се подсетимо јуначки страдале Тимочке дивизије, па да овакви ликови заћуте и заврше у затвору!


Убеђен сам да су грађани Бора, Тимочке крајине и целе источне Србије са толико мешовитих бракова, кумстава и пријатељстава, свесни да је ова телевизија зло и да поновљене неистине неће утицати на погоршање међуљудских односа.

Са друге стране, још жалосније би било ако је ово смишљено да би се оправдало угрожавање људских права од стране разних рударских компанија и несметана селидба са ових простора. Све је у рукама власти. Имају могућност да покажу колико се истински залажу за правни поредак.

Драган Марковић
председник градског одбора Народног покрета Србије у Бору и одборник у Скупштини града Бора