Славица Радовановић: Режим свестан да је дошао на власт лоповлуком

Људи из власти су свесни да су ту дошли незапамћеним лоповлуком и зато журе да формирају Владу како би доносили законе на штету грађана, да ово мало што је у нашој земљи остало распродају и заврше посао због којег су и дошли на власт, рекла је пуковница полиције у пензији и потпредседница Народног покрета Србије Славица Радовановић за телевизију Н1.

„Ми морамо грађанима Србије да објаснимо шта се десило у овом изборном процесу, какав је то био инжењеринг и какав се лоповлук догодио, и то ће бити једна од тактика која ће бити примењена у Народној скупштини”, навела је Радовановић.

Она је истакла да је важно да опозиција у преносима Скупштине покаже грађанима који су у медијском мраку на који начин је спроведена изборна крађа.

„Морамо грађанима да покажемо да оно што им се презентује на националним телевизијама није тако и да их председник обмањује, не интересује како ће народ живети, њега интересује само да остане на власти”, изјавила је Радовановић.

Говорећи о изборној грађи, Радовановић је позвала службенике у полицији и тужилаштвима да раде свој посао и чувају изборну вољу грађана Србије.

„МУП је највише крив за питање фантомских бирача, обавеза је полицијског службеника да, уколико примети да је пријављен велики број људи на неком месту, да изађе на терен и да утврди да ли је то могуће, реално и који је разлог”, објаснила је Радовановић.

Он је додала да такве пријаве могу да унесу полицијски службеници уношењем личне шифре која трајно остаје на серверу МУП-а, као и да то треба да раде само уколико су добили писмени налог.

„Они који њима дају усмени налог, то су политичари који одлазе и мењају министарства, а ти полицијски службеници остају трајно и од тога живе и зато апелујем на све њих да траже писмене налоге за све што им се тражи, као и на полицијске синдикате дa штите колеге које савесно раде свој посао”, подвукла је Радовановић.

Полицијски службеници су јако забринути због такве ситуације, навела је Радовановић, и известан број њих који раде у управним пословима је отишао на боловање у периоду кад им је наложено да убацују фантомске бираче.

„Остала је група људи који нису имали храбрости и смелости јер од тог посла живе”, напоменула је Радовановић.

Због такве ситуације је опао углед полиције, истакла је Радовановић и указала да је посао полицијских службеника да чувају углед институције чији је посао да штити грађане и њихову безбедност.