Мирослав Алексић за РТС: Вучић крађом избора довео Србију до међународне истраге

Режим Александра Вучића нас је довео у ту ситуацију да ћемо бити предмет међународне истраге, да се Србији угрожава пут ка Европској унији и да нам се можда блокирају средства из претприступних фондова, рекао је данас народни посланик и председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић за телевизију РТС.

„Данас смо имали ситуацију да у парламенту седе људи који су мандате добили крађом избора, цео свет данас зна да су у Србији покрадени избори, да за те људе који седе са стране режима нису гласали људи својом вољом, гласали су неки људи довођени са стране“, напоменуо је Алексић.

Слика данашње седнице парламента и српског друштва је, како је оценио Алексић, искључиво последица режима Александра Вучића који 12 година доноси одлуке о свему.

„Ради се о узурпираној вољи грађана Србије и у том амбијенту не можете да очекујете да ће неко да уђе у Скупштину и да се понаша као да се ништа није десило. Преварили су нас, играли смо фудбал са 11 играча, а они са 22 играча и плаћеним судијом“, објаснио је Алексић.

Како је истакао, највећи транспарент су данас у Скупштини развили представници режима на којем је писало ‘досовски лажови хоћете поново да крадете’ и то је добродошлица коју су упутили Миленку Јованову, Кени, Маријану Ристичевићу, Синиши Малом, Горану Весићу и свима из ДОС-а који су сада редовима Српске напредне странке.

„Није срамота признати пораз, срамота је красти. Имамо ситуацију да ће бити усвојена резолуција Европског парламента која подразумева међународну истрагу, то је срамота за земљу која треба да има тужилаштво и полицију који раде свој посао, а не да нама као протекторату долази неко са стране“, упозорио је Алексић.

Он је подсетио да је као народни посланик 27. октобра упутио Министарству унутрашњих послова (МУП) захтев за приступ информацијама од јавног значаја о томе колико је људи пресељено у град Београд у септембру.

„Послао сам преко 25 дописа, ни један једини одговор нисам добио. Зашто би МУП прикривало тај податак? Свима је јасно да су представници режима ухваћени у крађи, они клептомани и не краду само изборе. Они краду новац, будућност, слободу и последње остатке државе Србије“, указао је Алексић.

Он је показао у студију „Заклетву републици Косову“ коју су данашњи посланици Српске напредне странке положили као некадашњи посланици Српске листе.

„То је резултат њихове политике са Албином Куртијем. Њихова је политика да се српски национални интерес распродаје јер они тргују тиме да им неко прогледа кроз прсте због криминала, корупције, Милана Радоичића, Звонка Веселиновића, Колувије и осталих. На југу Србије се данас вијоре албанске заставе, а све наше су поскидане“, казао је Алексић.

Мандате посланицима коалиције „Србија против насиља“ су дали грађани Србије, истакао је Алексић, те је питање за посланике режима који је покрао изборе зашто су у парламенту.

„Ако би се десили поштени избори на којима би грађани слободно изразили своју вољу, ако бисмо имали једнак медијски третман, да нема притисака у институцијама, да нема куповине гласова, да нема злоупотребе бирачких спискова – ови људи не би били на власти и зато су они узурпатори“, подвукао је Алексић.