U saradnji sa naukom

Za Narodni pokret Srbije razvoj nauke i tehnologije mora se postaviti kao jedan od prioriteta u daljem razvoju srpskog društva.

Aktivno ćemo se zalagati za što bolju međunarodnu saradnju sa naučnim zajednicama, institutima, univerzitetima i istraživačkim centrima kako bi se omogućila razmena znanja i iskustva.

Narodni pokret Srbije će aktivno raditi na donošenju sveobuhvatne Strategije za naučno istraživanje i razvoj nauke, kroz koju ćemo postaviti prioritete i ciljeve za naučni razvoj Srbije.

Postaraćemo se da, kroz modernizaciju istraživačkih laboratorija, biblioteka i drugih naučnih resursa, promovišemo i popularizujemo nauku.

Neophodno je poboljšati saradnju sa privredom i podsticati učešće na zajedničkim razvojnim projektima koji za cilj imaju rešavanje tekućih problema društva, ali i poboljšanje kvaliteta života.

Kako bi unapredili nauku u Srbiji tražićemo zajednička rešenja i preporuke relevantnih institucija poput Srpske akademije nauka i umetnosti, Matice srpske, univerziteta i drugih koji imaju prepoznatljive rezultate u naučnim oblastima i disciplinama.