Naša priča

Nakon dve strašne tragedije u maju koje su nas udarile pravo u lice, šetali smo sa vama ulicama širom zemlje mesecima boreći se za Srbiju bez nasilja. 

Narodni pokret Srbije osnovali smo 6. avgusta 2023. godine na Oplencu, sa verom da zajedno možemo da izgradimo zemlju koja se ponosi svojom prošlošću i optimistično gleda u budućnost.

Prva izborna Skupština Narodnog pokreta Srbije održana je 12. novembra 2023. godine. Tada smo izabrali rukovodstvo stranke, odnosno naš tim koji će predvoditi predsednik stranke Miroslav Aleksić.

Izašli smo na izbore 17. decembra 2023. godine u okviru koalicije „Srbija protiv nasilja”. Naša lista osvojila je svaki četvrti glas, preko 900 hiljada glasova, ostvarivši tako najbolji rezultat jedne opozicione liste još od 2012. godine. Nosilac izborne liste bio je naš Miroslav Aleksić.

Zahvaljujući vašem poverenju za samo šest meseci od osnivanja Narodni pokret Srbije ušao je u
Narodnu skupštinu.

Zato ćemo u Narodnoj skupštini zastupati državne i nacionalne interese i interese građana Srbije, a daćemo i sve od sebe da Skupština ponovo bude dom naroda i da se čuje glas onih koji su umorni od istih starih priča i obećanja i žele promene.