Наша прича

Након две страшне трагедије у мају које су нас удариле право у лице, шетали смо са вама улицама широм земље месецима борећи се за Србију без насиља. 

Народни покрет Србије основали смо 6. августа 2023. године на Опленцу, са вером да заједно можемо да изградимо земљу која се поноси својом прошлошћу и оптимистично гледа у будућност.

Прва изборна Скупштина Народног покрета Србије одржана је 12. новембра 2023. године. Тада смо изабрали руководство странке, односно наш тим који ће предводити председник странке Мирослав Алексић.

Изашли смо на изборе 17. децембра 2023. године у оквиру коалиције „Србија против насиља”. Наша листа освојила је сваки четврти глас, преко 900 хиљада гласова, остваривши тако најбољи резултат једне опозиционе листе још од 2012. године. Носилац изборне листе био је наш Мирослав Алексић.

Захваљујући вашем поверењу за само шест месеци од оснивања Народни покрет Србије ушао је у
Народну скупштину.

Зато ћемо у Народној скупштини заступати државне и националне интересе и интересе грађана Србије, а даћемо и све од себе да Скупштина поново буде дом народа и да се чује глас оних који су уморни од истих старих прича и обећања и желе промене.