Pavlović: Ukoliko se ispune sva tri zahteva opozicije, nema prepreka da svi izbori budu drugog juna

Miloš Pavlović

Dokle god postoji zakonska mogućnost da se lokalni izbori raspišu zajedno sa beogradskim izborima, postoji i šansa da se izbori održe drugog juna i da na njima i opozicija učestvuje, rekao je danas potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović na televiziji N1.

„Rok da se to desi je 18. april, tako da i dalje ima prostora za dogovor i da se ispune sva tri zahteva koja je na kolegijumu iznela opozicija. Ukoliko se sva tri zahteva ispune, nema prepreka da svi izbori budu 2. juna i da na njima i opozicija učestvuje”, izjavio je Pavlović.

Govoreći o stanju u glavnom gradu, rekao je da je Beograd postao evropski centar za pranje novca i da je sve krenulo sa neustavnim zakonom o Beogradu na vodi.

„U međuvremenu se za Beograđane od početka gradske vlasti SNS ništa nije promenilo na bolje. U glavnom gradu nema kapitalnih investicija, ali zato ima zaduživanja i nefunkcionalnih javnih preduzeća i gradski prevoz opasan po život”, rekao je on.

Pavlović ističe da umesto da Aleksandar Šapić radi na rešavanju ovih problema, on se bavi Kućom cveća i nekim temama koje nemaju nikakve veze sa Beogradom.

„Takve teme poput letećih taksija se sistemski plasiraju, setićemo se i ranije pominjanih letećih automobila, Mercedesove fabrike i tako dalje. Samo niko da nam odgovori na pitanje zašto javna preduzeća u Beogradu duguju 20 milijardi dinara, zašto će Beograd u ovom mesecu da se zaduži kod komercijalnih banaka po tržišnim uslovima, šta se dešava sa ‘istorijskim’ budžetom od 175 milijardi dinara“, zaključio je on.