Мирослав Алексић на великом окупљању Прогласа: Земља која увози гласаче а извози своју децу нема будућност

Земља која увози гласаче, а извози своју децу, нема будућност, и земља у којој власт пушта криминалце на слободу, а хапси студенте, није земља у којој желимо да живимо, рекао је председник Народног покрета Србије и један од носилаца листе „Србија против насиља“ Мирослав Алексић на великом окупљању Прогласа.

„Предозирао си се влашћу Александре Вучићу и време је за одвикавање. Ми настављамо борбу и не стајемо док се не изборимо за слободу, док не одбранимо своја елементарна права“, поручио је Алексић.

Он је подсетио да се српски народ окупљао код Теразијске чесме и раније да се бори за слободу, као и да је то обавеза према прецима и према деци.

„Знали смо да неће бити фер и поштено, али они увек могу бахатије. Људи које су они позвали из Европе да надгледају изборе су рекли да је била невиђена крађа. Ово нигде није виђено, само у Србији“, истакао је Алексић.

Он је напоменуо да немамо право да ћутимо и окрећемо главу на страну док нас понижавају два распевана другара који из аутомобила најављују четири године туге и бола.

„Наши савезници су част и истина, и имамо само један план, а то је да обранимо глас сваког човека у Србији. То није борба само за промену власти, већ борба за слободу за сваког од вас који сте на улицама и трговима, јер су то једине институције које су опстале у овој земљи“, казао је Алексић.

Та слобода ће, како је навео Алексић, припасти и онима који немају времена да дођу на протест јер твитују.

„И онима који кажу ‘сви су исти’ и ‘немам за кога да гласам’, а нису ни свесни тога да су и они стали у ред за неку будућу Станику, Цвијана, Оливера, Омера и Миленковића“, упозорио је Алексић.

Он се захвалио свим грађанима који су на улици и што не ћуте на неправду.