Ауторски текст Жарка Ристића

Žarko Ristić - NArodni pokret Srbije KiM

Неодлучно најављени локални избори од стране бившег председника Српске напредне странке (СНС) Александра Вучића су озбиљна прилика да се крене у окончање борбе за слободу целе Србије. Борба ће се само формално водити у јединицама локалних власти, али то свакако неће бити обични локални избори, нити борба за председнике градова и општина, биће то озбиљан почетак за слободу Србије, али и Срба на Косову и Метохији.

Иако се на Косову и Метохији не одржавају избори, за Србе на Косову и Метохији борба је на сваком бирачком месту, било на локалним, градским или чак изборима за месне заједнице. Схватио је наш народ да је ова власт спремна на све и да је већ увелико огрезла у издају и да им ништа више није свето.

Последње исписивање школске табле бившег председника СНС Александра Вучића, цела Србија је гледала са неверицом а посебно су то гледали Срби на Косову и Метохији. Зачуђено и збуњено су посматрали ту срамотну епизоду и питали се зар је то председник наше државе и човек који се представља за неку власт? Исписујући тако тачке свог домаћег задатка, признао је да његови „партнери са запада“ очекују од њега признање независности Косова и Метохије, de facto i de iure.

Пораз Александра Вучића на најављеним локалним изборима ће бити показатељ да још увек ништа није изгубљено и да има и љубави и вере и наде у овоземаљском животу за Србе на Косову и Метохији. А сваки пораз ове издајничке власти, било то на Звездари, Медијани или Бачу је светло за Србе на Косову и Метохији.

Када је Александар Вучић изговарао сада већ чувене речи: „Не дам Газиводе, ето не дам“, или „Не дам Валач“, последице су биле страховите. Предао је он и Газиводе и Валач и још много тога другог. Међутим, доказао је тада да његове речи не вреде ништа и да су само пуко изговарање неких слова, неких гласова и да је све само јефтина глума.

Данас када Александар Вучић каже: „Не дам Београд, ето не дам…“, страховито подсећа баш на те речи… Изгубиће он Београд и Београд ће бити поново слободан град. Газиводе и Валач ће сачекати нову власт да одмах по ослобађању Београда, ослободи и остатак Србије, а потом и моментално заустави даљу издају и предају јужне српске покрајине.

Као народни посланик и представник Срба са Косова и Метохије, имам обавезу да охрабрим браћу на Косову и Метохији и вратим им веру у живот, да им пренесем да нису баш сви политичари неми и слепи око њихових проблема и да ћемо се заједно борити у решавању за нас историјски најважнијег питања. Србија и српски народ имају пријатеље по целом свету, решења и те како постоје, примера је заиста много. Озбиљни народи су почели да решавају своје проблеме, тако да се искрено надам да ћемо се и ми окренути решавању проблема, а не продаји Косова и Метохије.

 

Жарко Ристић,
народни посланик
директор Народног покрета Србије